vad jag vill


Vad vill jag just nu?

- Jag ska fram till jullovet kämpa med skolan. Göra mitt bästa precis som jag gjort nu de senaste veckorna, jag har verkligen gjort mitt allra bästa i skolan. Jag har kämpat och stålsatt mig. Jag har varit duktig! Och att göra sitt bästa räcker. Ändå om det bara blir ett G eller ett VG så har jag gjort allt jag kunnat. Ansträngt mig, och det är det som betyder något. Det är det som räknas. Och jag känner mig stolt, oavsett betyg.

- Jag ska följa mitt träningsschema! Det har jag också gjort bra. Jag har fått en jävla självdiciplin, vart ifrån vet jag inte. Men där har jag också varit duktig! Stålsatt och bestämt mig.

- Jag ska göra om mitt rum. Och det har mamma och pappa lovat mig, efter det ska jag utnyttja mitt rum. Köpa fina doftljus, sängöverkast, kuddar och tavlor. Jag ska leva mit liv i vinter i mitt mysiga rum.

- Jag ska shoppa. För det är något jag behöver, jag ska gå ut själv och prova mängder med kläder och inte påverkas av andras åsikter. Jag ska hitta något jag trivs i helt enket. Har ingen aning om vem jag är klädmässigt längre. Inte bra "/

- Jag ska fortsätta ta det lugnt. Inte stressa och gå upp i tid och komma i tid. Jag ska inte boka upp mig för mycket och göra saker i bra tempo. Det har jag gjort nu ett tag, och det ska jag fortsätta med.


Det där var väl lite små mål i mitt liv. Nu ska jag hoppa in i duschen i alla fall! Hoppas ni mår bra allihopa. Pussatt må bra


Jag har verkligen tänkt på det här med att må bra och att våga tro på sig själv. Det är så många som låter sig tryckas ner och påverkas av andra människor. Som Blondinbella säger, man ska vara superwoman i sitt egna liv. Och bevisa andra som försöker trycka ner en att det inte går, för den enda som bestämmer att det går är du själv. 

Bella säger:
"Idag har jag förstått att man måste ge tillbaks för att känna lycka. Man kan bli hur framgångsrik som helst, men sitter man där, hatad och inte har någon som gläds åt en, vad är det då värt?"

Så jävla rätt. Vad fan betyder pengar om man inte har några vänner? Vad är pengar om man känner sig falsk i sitt egna liv? Vad är pengar om man är osäker på sig själv? Vad är pengar om man har vänner som klankar ner på en? Vad är pengar om man har dålig i hälsa? Om man mår dåligt i sig själv? Om man avskyr sig själv?
Hur mycket betyder pengarna då?
Så passa på nu. Lär känna dig själv, var med om så mycket som möjligt så du får se så många sidor av dig själv som det går. Träffa massa människor och hitta dom äkta och rätta vännerna och var öppen för kärlek och värme. För det är det enda som kommer betyda något i längden. Kasta inte bort  ditt liv på att inte vara dig själv och göra det du vill, det är inte värt det.

Bella säger också:
"Jag vet att man kommer långt här i livet genom att vara ödmjuk och snäll mot sig själv för då är man snäll mot andra. Mycket mer än så krävs det inte. Lova mig att vara snälla mot er själva. Sluta upp att klanka ner på dig och börja tro på dig själv istället. Var superwoman i ditt eget liv!"

Jag vet inte vad jag ska säga, man blir ju nästan gråtfärdig :')

Haha nej. Men det hon säger är så rätt bara. Man är huvudperson i sitt egna liv, och det är meningen att man ska tänka på sig själv, vara lite ego. Vi är födda till att leva våra egna liv, inte någon annans.

Idag har jag tränat iaf. Och igår var jag med Anna. Jag lämnade också in Historia skrivningen, jag debbaterade inför hela klassen på engelska och jag redovisade länge inför hela klassen. Bra gjort helt enkelt. Vi köpte hem pizza, pratade, såg idol och one tree hill.
Nu ska jag hoppa in i duschen. Ikväll får vi gäster! Ska försöka börja skriva på samhällstentan innan gästerna kommer också. Snacka om lugn och skön helg. Men det är bra, laddar in för nästa helg! Då det blir

Fredag - ensam hemma, troligen krök hemma hos mig med tjejerna från klassen. Drar senare vidare på fest.
Lördag - Stor fest, med erotik tema! Ska man verkligen gå in för det? haha :P

puss


Bridget Jones framför skola?Jag stod och övade på det jag ska säga på redovisningen. Och så kom jag och tänka på, att man får aldrig veta hur bra man kan det. Jag menar, hur svårt är det att stå o pladdra framför spegeln? dessutom blir man bara nervös. Och om man är nervös blir det ofta fel.
Så jag bestämde mig för att göra en fruktsallad o sätta på bridget jones dagbok sådär. Tack o hej!
det går bra nuJag är klar med historia tentan som ska in på Fredag. Jag är klar! Den ska bara finslipas på Fredag eftermiddag eftersom jag och Anna ska ha en pluggkväll med massa kaffedrickande och peptalk. Hoppas på att övertala Anna att se idol också! :)

Jag har visserligen gruppredovisning på 30 minuter på Fredag. Men jag har gjort min del och det är riktigt skönt att jag inte känner mig skoltrött. Jag har fixat massa och allt känns under kontroll! Fan så bra jag är. Jag har ordnat så att min radio börjar spela 06.35 vilket kommer göra att jag vaknar till innan 07.10 då mobilen ringer! och kommer därför inte somna om och försova mig. Töntigt men jag ser nästan fram emot att vakna.

Nu måste jag bara fokusera på svenskan, för att sedan fokusera på Samhällskunskapen som tydligen bara sak vara 3 sidor! Jag tror att jag kommer fixa det här. Helt otroligt vilken självdiciplin jag skaffat mig, hoppas det håller till jullovet. Gärna efter också.

puss.mod!

 
Hej. Jag har tänkt nu under uppehållet på vad jag vill med fotbollen och kommit fram till lite olika saker som jag tror att det är viktigt att du är medveten om.
Nu i tvåan på gymnasiet så kommer jag ha väldigt mycket skola, som jag kommer sätta i första hand. Och mitt mål kommer inte vara att spela division 2 och närvara 100 % på alla träningar. Jag skulle nöja mig med div 4 matcher. och om jag får spela div 2 så gör jag självklart gärna det, men det är inget jag kommer förvänta mig. Jag har märkt att jag inte klarar av har kombinationen av hög press från både skola och fotboll och jag har också märkt att jag både spelar sämre och presterar sämre i skolan ju mer pressad jag känner mig.
Så jag kommer försöka närvara så bra som det går och jag kommer göra mitt bästa, men jag kommer inte göra det för att få en plats i div 2. Jag kommer göra det för att fotboll är något jag tycker är roligt och något som jag mår bra av helt enkelt! Och jag tror att jag kommer prestera bättre om jag inte har den höga målsättningen själv hela tiden, för det gör att jag som sagt inte pressar mig själv lika mycket och blir missnöjd om jag inte får den plats jag vill ha.

Och jag kommer tyvärr inte kunna närvara på Torsdagens träning heller!
 
/Pelle

Klump i magen att skicka iväg det där till min tränare. Jag kommer säker få skit för det här bara för att min tränare hatar mig så himla mycket. Blä, klump i magen. Fan vad jag är modig.
självdiciplin


Ibland får jag såna här självdiciplinsryck. Jag har hur mycket som helst, jag har så mycket och jag känner mig så stressad så det går till den gränsen då jag bara gör det. Jag struntar i att strunta i det.
Och idag fick jag ett sånt ryck. Nu tror jag på mig själv, jag tror verkligen att jag fixar det. Allting kommer jag fixa tror jag.
Har gjort ett eget litet träningsschema
Har städat rummet
Gjort det jag ska inom plugget
Rakat benen
Packat väskan
Har tränat lite

Osv. Små ta-tag-i-livet saker. och det känns bättre nu! jag ska fixa det här.nattens lista

Jag har insett att min senaste kyss: Den var bra faktiskt. Behövd.
Jag pratar: mycket, men lyssnar mer
Jag tycker om: beröm som känns ärligt
Jag avskyr när folk: inte är sig själva
Min bästa vän är: har väldigt många. rangordnar dom inte
Min första vän heter: Lotta
Kärlek är: allt man kan tänka sig
När jag borstar tänderna: går jag runt och gör annat, för att spara tid 
När jag lagar mat: så gör jag pannkakor
Jag tänder på: tja.. haha. som många andra tjejer säkert skulle säga, snygga muskler? 
Det sexigaste yrket är: brandman ?? haha
Jag är rädd för: att mista en vän eller någon annan nära
Den värsta känslan är: skuldkänslor och ånger
Den bästa känslan är: lyckorus!
Jag är bäst på: att göra pannkakor :))
Jag är sämst på: att börja plugga
Om jag va ett djur skulle jag vara: en katt vore mysigt!
Jag kommer alltid att vara: tacksam för allt och alla jag har
Det finaste som finns är: sommaren helt klart. Annars: stearinljus i mörker, äkta vänner, långa samtal, beröm, kärlek, familjerelationer, skratt och mycket mer.
I somras: var jag som lyckligast. har aldrig någonsin varit lyckligare
Sist jag grät var: förrförra söndagen
Jag kan: sitta på ett fik i timmar utan att bli uttråkad
Jag kan inte: plugga om inte mitt rum är städat
När jag bakar så bakar jag: kladdkaka, alltid
Min mobiltelefon är: oftast borta
När jag vaknar på morgonen: så somnar jag alltid om
Innan jag går och lägger mig: så tänker jag alltid att jag ska gå o lägga mig, men gör det aldrig
Just nu tänker jag på att: plugget känns mer okej än vad det gjorde innan och att jag gjorde det bra i att städa mitt rum. sen tänker jag på att jag saknar sommaren.
Bebisar är: läskiga när dom skriker hysteriskt :O
Idag har jag: sovit länge, övningskört, varit på hockey, pratat med båda annorna i telefonen, pluggat ytterst lite och ätit tre chokladkakor. så är det att vara tjej och inte ha den bästa veckan
Ikväll ska jag: sova i min säng i mina nya pyjamasbyxor
I morgon kommer jag: åka tidigare till skolan o plugga. och stanna kvar i skolan o plugga.
Jag vill verkligen: ha någon kille i mitt liv som känns äkta. och jullov.


godnattjag ska verkligen plugga


... men jag ska bara städa först.

Den här veckan har jag fotboll tisdag, onsdag och torsdag. Två inlämningar på Fredag. Och en sjukt stor inlämning onsdagen efter. Jag måste börja med den idag.
Men jag har mensverk.
Och det regnar.
Och jag tycker inte om mig själv för tillfället.

Men vem har sagt att det inte ska vara svårt?

Seriöst. Det är för mycket! Den här veckan har jag:

Måndag - Svenska läxa
Tisdag - Specialidrotssläxa och utvecklingssamtal + träning
Onsdag - träning
Torsdag - aerobics läxa + träning
Fredag - Historia inlämning och stor svenska gruppredovisning + människokunskaps inlämning

Veckan efter

Måndag -
Tisdag - specialidrottsläxa + träning
Onsdag - Stor samhällsinlämning
Torsdag - träning
Fredag -

Jag tjatar verkligen om allt plugg. Men jag klarar det verkligen inte mer :$


 


svacka


Fan jag har verkligen en dålig period i mitt liv just nu. Jag känner mig blek, tjock, ful, äcklig, dålig i skolan, dålig utanför skolan, dålig hemma, dåligt överallt. Jag känner mig sämst. Bajs.


blå himmel


Hade en riktigt bra kväll igår med många tjejer från klassen. Det var ovanligt många; Leah, Anna, Alleh, Zarin, Elliot, Mardröm, Teele, Kakan, Ewe och Ida. Vi typ dansade till sjukt gamla låtar, typ drömhus, hits for kids låtar och Abba och annan rolig musik. Åt tårta och drack vin :)

Påväg hem åkte jag och Anna kundvagn i en himla fart i farsta centrum. Vi raggade också på killen som satt i tunnelbaneluckan. Väl framme i Fagersjö sjöng vi Håkan och dansade på vägen. Härlig känsla. Sen när vi kom hem runt halv 4 gjorde vi oss lite mat ! Mycket lyckad kväll.

Men ändå har jag en dålig magkänsla. Vet inte vad det är, bra mår jag inte iallafall.
Ikväll ska jag på bio och kanske äta på restaurang med Anna, men vi får se hur det blir. Måste kolla igenom budgeten.
Jaja, hej med er!och kom ihåg


att det är viktigare att vara en lycklig människa, än att ha lyckats.
veckorna fram tills lovet..


- Juridik prov -
- Naturkunskap inlämning -
- Utvecklingsamtal -
- Historia inlämning -
- Aerobics läxa -
- Svenska läxa -
- Människokunskaps inlämning -
- Svenska gruppredovisning, 30 min -
- Samhälls inlämning -
- Programdag -
- Specialidrotts inlämning -
- Matteprov -


lång lista


about me
  


UTSEENDE

[ ] Jag är kortare än 170cm.
[x] Ibland tycker jag att jag är ful.
[x] Jag blir lätt brun.
[ ] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[ ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[ ] Jag har en tatuering.
[ ] Jag är osäker över mitt utseende.
[ ] Jag har haft/har tandställning.
[ ] Jag har glasögon/linser.
[ ] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[ ] Jag har mer än två piercingar.
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[x] Jag har fräknar.

FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[ ] Jag har rymt hemifrån.
[x] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[x] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[ ] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB
[x] Jag studerar
[ ] Jag jobbar.
[x] Jag har somnat i skolan/jobbet.
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[x] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[ ] Jag har fått sparken.

SKAMLIGHETER
[ ] Jag har sagt "lol" i en riktig diskussion.
[ ] Jag börjar ännu också gråta av Disney filmer.
[x] Jag har pissat på mej av skratt.
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[ ] Jag har limmat fast min hand i något.
[x] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[x] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.

HÄLSA
[ ] Jag föddes med en sjukdom.
[ ] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[ ] Jag har brutit ett ben.
[ ] Mina tonciller har tagits bort.
[ ] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ ] Mina visdomständer har tagits bort.
[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[ ] Jag har haft/har astma.

RESANDE
[x] Jag har kört mer än 300km på en dag. 
[x] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland.
[ ] Jag har varit i Kina.
[ ] Jag har varit på Golfen Center.
[ ] Jag har varit i Japan.
[ ] Jag har varit i USA.
[ ] Jag har varit i Afrika.
[x] Jag har varit i Asien.

ERFARENHETER
[x] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[x] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[x] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[ ] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[ ] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[ ] Jag har gått "skinny dipping".
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[ ] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[ ] Jag har krockat i en bil. ( inget allvarligt )
[x] Jag har medverkat i ett skådespel.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga
[x] Jag har sett norrskenet.
[x] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har sagt ett aprilskämt.
[x] Jag har åkt taxi.
[x] Jag har ätit sushi.
[ ] Jag har åkt snowboard.

FÖRHÅLLANDEN
[x] Jag är singel
[ ] Jag är i ett förhållande.
[ ] Jag är förlovad.
[ ] Jag är gift.
[ ] Jag har varit på en blind date.
[ ] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[x] Jag saknar någon just nu.
[x] Jag är rädd för att bli övergiven.
[ ] Jag har varit otrogen i ett förhållande.
[ ] Jag har skiljt mig.
[x] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[ ] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[x] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.
[x] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande.

SEXUALITET
[ ] Jag har varit förtjust i en person av samma kön
[x] Jag har varit förtjust i en lärare.
[ ] Jag har blivit kysst i regnet.
[x] Jag har kramat en för mig helt okänd person.
[x] Jag har kysst en för mig helt okänd person.

ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[x] Jag har smygit ut utan lov.
[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[x] Jag har struntat i ett prov.

DÅLIGA TIDER
[x]Jag har druckit alkohol.
[x] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[ ] Jag har blivit diagnoserad med depression.
[ ] Jag tar mediciner mot depression.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[x] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[ ] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande

DÖDEN
[x] Jag är rädd för att dö.
[ ] Jag hatar begravningar.
[ ] Jag har sett någon död.
[ ] Någon nära till mig har begått självmord.

MATERIALISM
[x] Jag äger en mp3-spelare
[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidningar
[ ] Jag äger något från Benetton.
[ ] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[ ] Jag äger något från Diesel.

RANDOM
[ ] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[x] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.
[ ] Jag ser på nyheterna.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[x] Jag sjunger i duschen.
[ ] Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min rington.
[ ] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[x] Jag är bra på att baka.
[ ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[ ] Jag skulle ha pyjamas på mig till jobbet.
[ ] Jag vet hur man skjuter.
[x] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[ ] Jag äter snabbmat varje vecka.
[ ] Jag är bra på matematik.
[x] Jag tror på spöken.
[x] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[x] Jag är väldigt kittlig.
[ ] Jag älskar mörk choklad.
[ ] Jag spelar datorspel och/eller Nintendo-spel.
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[x] Jag är bra på att minnas namn.
[x] Jag har ingen aning vad jag vill göra med resten av mitt liv.

 

1.Har du pojkvänn? nope
2.Vem spottade du i ansiktet senast? Jag vet inte, säkert nån kompis vid något extremt skrattanfall. haha
3.Hur tidigt stiger du upp? Så sent som det går så att jag hinner min buss (inte för att jag nånsin hinner men..)
4.Vem hatar du mest? Det finns ingen människa jag hatar. förutom hitler och dom där... (hahaha, internt..)
5.Vem/vilka vet mest om dig? tja.. jag måste ändå säga att det är anna.
6.Vad har du på dig just nu? Sockor, mjukisar, trosor och linne
7.Senaste inköp? Två bhar
9.Vad har du på dig just nu? Dåligt minne?
10.Har du dushat idag? Nej det har jag inte
11.Vem kramade du senast? Hm. Har vart sjuk, men det var nog anna
12.Sagt ''jag älskar dig'' till någon och menat det? Klart jag har
13.Är du kär? nä..
14.Vad var det senaste du sa? har varit ganska tyst på senaste.. eftersom jag är hemma själv och är sjuk :)
15.Vad var det senaste någon sa till dig? Ingen aning. typ mamma berättade om hennes dag, jag lyssnade inte särskilt aktivt..
16.Pepsi eller cola? Cola utan tvekan
17.Hur mycket är klockan? 15.42
18.Kysst en 30 åring? ush nej
19.Hånglat med en främling? Ja
20.Bitit någon i tån? Ja :D brukar leka med ine och leo, igår bet jag ine i tån (a)
21.När grät du senast? ehm. förrförra söndagen?
22.Har du pussat någon av samma kön? Ja.
23.Kan du nå dina fötter med raka ben? hahaha, vilket skämt, jag når knappt knäna.
24.Kan du skruva tungan? nÄ :(
25.Har du någonsin velat ha den personen men vetat att du aldrig kan få den? Ja klart
26.Har du någonsin sovit bort en hel dag? jaa.
27.Har du något husdjur? nä :/
28.Hur gammal är du? 17 :))
29.Vad drack du senast? Kaffe
30.Om du fick välja tre egenskaper, vilka skulle du då välja? socialt geni, duktig i skolan och bra självkänsla! 
31.Är du lycklig? Ja, det var länge sen jag var olycklig
32.Har du varit ärlig på alla frågor? självklart :)tänka sig


JAG KÄNNER MIG DEPPIG, TOM OCH DESPTERAT!!

Gah! Blir man såhär knäpp av att vara hemma eller? Jag är så trött på mitt nuvarande liv. Det har blivit tråkigt så nu ska jag ändra på det. Jag vill köpa nya kläder, jag ska shoppa själv för då shoppar jag bäst. Sedan ska jag inte festa så mycket, inte för att jag gör det. Men det är alltid så i skolan och jag har börjat hata det. Frågan dyker alltid upp: "vad händer i helgen, fest eller?"
Jag har vissa människor jag verkligen vill träffa men som jag inte träffar. Varför? det är ju bara att träffa dom- skicka ett sms och bestämt träff.

Allt känns tomt och bajstråkigt. HALLÅ!????? Hahah. seriöst, jag är helt dampig. Jag vill inte gå till skolan. Jag vill se på massa romantiska filmer o drömma mig bort i dom. Jag vill fika o prata, prata tills min röst gått bort. Men jag vill ju festa, eller jag vill dansa för att det är helt galet kul.

Okej. funkar inte. något måste göras, jag pallar inte med mig själv såhär. Vad ska jag göra, Hur mår världen? vilka är alla? vem är du? vad gör du? varför är du en främling? Varför är jag en främling? wää.

wäh!
skoltrött ?


Jag stannade hemma idag med, så fruktansvärt skönt att bara vara hemma. Kan inte beskriva det! Jag vill aldrig mer gå till skolan. Jag vill vara hemma nu några månader framåt. Pallar inte inlämningar, prov och läxor. fy :(

Men ska gå till skolan imorgon. Det är ju Fredag! Då blir det också lite småparty med tjejerna från klassen hemma hos Alleh. Vi ska fira Teele :)
På Lördag ska jag fika med Magda på dagen och sedan spenderar jag kvällen med Anna.

Buss&krämåterhämtning


Nödvändig dag hemma. Jag har gått upp klockan ett, ätit frukost innehållande färskpressad apelsinjuice, chai latte och knäckemackor med ost och skinka på! Har gått runt i mjukiskläder hela dagen, men mestadels har jag suttit framför TVn omtumlad i en filt :) Riktigt skönt. Har verkligen njutit hela dagen! Och jag är så jävla grym bara. Jag har gjort saker jag ska den här och förra veckan och det grör mig sjukt stolt, därför förtjänar jag den här dagen! :) Underbart.
sjukligt sjuk
Jag är sjuk, så det blir till att ha tråkigt imorgon. Typ såhär
I'm out!sju på morgonen


trött och det är verkligen mörkt ute. Inte konstigt att det är självmord att gå upp om mornarna. Och jag känner mig jättesjuk, ni vet, tung i huvudet, genomtät i näsan och min kropp är helt öm. Vill ni höra mitt dilemma? Jag har specialidrott nu på morgonen. Efter specialidrotten har jag naturkunskap, där vi har håltimme. Jag kommer alltså inte vara med på specialidrotten, eftersom jag är sjuk. Borde jag gå dit iaf? titta på och sen ha asalång håltimme efter? Eller borde jag stanna hemma? Om jag stannar hemma så bryter jag faktiskt mitt schema för veckan. Men pallar jag åka till skolan och typ sitta? till 12.40????

SVAR: Nej! Det gör jag inte! Nu ska jag gå och sova igen. Fan också, jag har liksom druckit kaffe nu, och ätit frukost. Tänk om jag inte kan somna om? Fan :/så fuck skolan, fuck tidiga mornar och fuck förkylning :)
In your face att jag ska sitta i skolan til 12.40 !


what doesent kill you, only makes you stronger


Läxor och planering


Det har gått bra att följa mitt schema. Jag har gjort två tabbar:
Kom försent till idrotten i Fredags
La mig för sent igår

Men jag har pluggat allt som jag ska och det känns bra :) Men mycket suger ändå. Ush för detta mörker och regn. Fyfan, jävla skit. Helvette.

Vecka 46: check √

Måndag - Plugga specialidrott - check √
Tisdag - Gjort lektionsplanering till specialidrotten. Hålla lektion på människokunskapen. Plugga matte och engelska. Plugga svenska. - check √
Onsdag - Läst på svenskan. Plugga engelska och rättskunskap. check √
Torsdag - Plugga engelska. Plugga rättskunskap. Plugga matte och naturkunskap. check √
Fredag - Plugga naturkunskap. Engelskan ska vara inlämnad 17.00. check √
Lördag - Plugga rättskunskap check √
Söndag - Plugga rättskunskap check √


Vecka 47:

Måndag - Rättskunskapsprov. Plugga naturkunskap! Göra specialidrott och börja läsa svenska boken! check √
Tisdag - Naturkunskapen ska vara inlämnad. Plugga matte check √
Onsdag - LEDIG check √
Torsdag - Plugga matte
Fredag - LEDIG

Mål:

     •  Vara i säng 23.00 varje kväll, senast. (Inte helgdagar)
     •  Äta frukost varje dag (två knäckemackor med ost&skinka, ett glas juice och en kopp kaffe)
     •  Komma i tid och inte försova mig
     •  Göra i ordning väska och så dagen innan innan läggdags
     •  Hålla rummet städat


Vad som borde och ska göras:

- Shoppa (jeans, skor, jacka, strumpos, underkläder, linnen, festkläder.. allt)
- Rensa strumplådan
- Ställa om skrivbordsklockan
- Ringa Magda
- Lägga ner mer musik på ipoden


Vad tror ni? Jag har klarat schemat hittills.


gråttsvartvittVad gör man när hela världen, bokstavligen, är helt svartvit? Seriöst. Inga färger överhuvudtaget och tanken på detta mörker några månader framåt är ingen trevlig tanke. Den dödar mig! Får panik. Man hinner liksom inte ens märka att solen gått upp förns den är nere igen, det är vad jag kallar deprimeande. Det är nu man skulle haft en pojkvän som man kunde komma hem till och kramas med.

Vad gör man i detta mörker? Hur ser man fram emot saker? Ingenting känns värt, för det är så fruktansvärt mörkt ute. Jag vill blunda, sedan titta igen och märka att det faktiskt är vår ute, snart sommar. Jag vill inte gå ut genom dörren och direkt mötas av ett stort mörker som manipulerar en att tänka deppiga tankar. Liksom innan man ens kommit till busshållplatsen har frisyren redan hunnit förstöras, tårna blivit blöta, sminket utkletat, ens hopp om en bra dag har sabbats totalt. Och så är det varje dag. Vad gör man? Jag vill sätta på mig sockor, mjukisbyxor och stanna inne hela dagarna. Leva på chai latte, tända ljus och böcker. Men nejnej, skolan väntar. Måste plugga. Måste skriva prov och hålla redovisningar. Måste. Jag måste verkligen. Och snart måste jag börja träna också.
stress, stress, stress. Mörker, mörker, mörker. Skola, skola, skola.favoriter


det har regnat


Det är Söndag och jag mår bra! Skön känsla.

I Fredags så gjorde jag allt jag skulle. Lämnade till och med engelskan i tid! På kvällen var det ett litet födelsedagsfriande för Zarin. Men jag och Anna stannade inte längre än till halv tio, då vi gick och fikade till ungefär ett på natten. Det kändes riktigt bra, vi pratade om väldigt mycket och kom fram till hur bra vi faktiskt mådde. Vi pratade ovanligt mycket den kvällen och somnade inte förns tre på natten. Nyttig kväll för oss båda tror jag.

På lördagen så var vi i Farsta centrum, jag köpte lite av varje som jag behövde köpa och vi pratade såklart ännu mer. Gjorde lite saker också som gjorde oss gott. Kan inte nämna det här i bloggen än riktigt. På kvällen åkte jag hem till Linda, och vips, ett överraskningsfirande för mig. Frida, Frida och Christel hoppade fram från alla möjliga håll och började sjunga. Det är så det går när man har de finaste vännerna! Åt pannkakstårta, kladdkaka, fick fina paket och hade en riktigt bra kväll :) Vi såg skräckfilm (inte för att jag tittade så mycket) och senare på kvällen gick jgag ut en snabbis och träffade Niklas.
Sov gjorde vi till halv tolv och idag har jag övningskört. Snart ska Crillan komma till mig också, vi ska plugga inför imorgon och jag antar att hon sover över :)

Tada, en helg utan fester och allt för sena nätter :) Nyttigt. Nu i veckan börjar träningarna dock och turneringar drar i gång på helgerna. Jag är inte alls sugen på fotboll. När jag tänker på fotboll tänker jag bara på press, stress och prestationsångest :/
Men jag måste. Och kommer inte alls ha lika stor frihet till något och jag kommer inte hinna med plugg och vänner på samma sätt. Jag har känt nu under uppehållet hur skönt det varit, jag har hunnit att plugga och gjort det också. Jag har lämnat in saker i tid, fått mera sömn, känt mindre stress och kunnat göra saker som jag i vanliga fall verkligen vill göra. Det har varit helt fantastiskt och jag har inte saknat fotbollen ett dugg. Varför? Jo, för att fotbollen för mig har inte varit fritt och roligt. Det har varit ett tvång innehållande konkurans om platser, startelvor, skäll från tränare, jobbiga träningstider, springa till bussen, inte hinna plugget och inte alls den tid till vänner som jag egentligen vill ha.
frukost i mörkare dagar
Läxor och planering


Vecka 46: check √


Måndag - Plugga specialidrott - check √
Tisdag - Gjort lektionsplanering till specialidrotten. Hålla lektion på människokunskapen. Plugga matte och engelska. Plugga svenska. - check √
Onsdag - Läst på svenskan. Plugga engelska och rättskunskap. check √
Torsdag - Plugga engelska. Plugga rättskunskap. Plugga matte och naturkunskap. check √
Fredag - Plugga naturkunskap. Engelskan ska vara inlämnad 17.00. check √
Lördag - Plugga rättskunskap check √
Söndag - Plugga rättskunskap check √


Vecka 47:

Måndag - Rättskunskapsprov. Plugga naturkunskap!
Tisdag - Naturkunskapen ska vara inlämnad. Plugga matte
Onsdag - LEDIG
Torsdag - Plugga matte
Fredag - LEDIG

Mål:

     •  Vara i säng 23.00 varje kväll, senast. (Inte helgdagar)
     •  Äta frukost varje dag
     •  Komma i tid och inte försova mig
     •  Göra i ordning väska och så dagen innan innan läggdags
     •  Hålla rummet städat


Vad som borde och ska göras:

- Shoppa (jeans, skor, jacka, strumpos, underkläder, linnen, festkläder.. allt)
- Rensa strumplådan
- Ställa om skrivbordsklockan
- Ringa Magda
- Lägga ner mer musik på ipoden


Vad tror ni? Jag har klarat schemat hittills.man måste tänka på sig själv ibland

och vissa saker kan man bara inte kontrollera.


Jag har gjort en plan för veckan. Hur jag ska plugga och lägga upp min fritid, jag har också satt upp vissa mål och krav.
Äta knäckemackor till frukost
Va i säng 23.00
Följa schemat
Inte försova migoch så var helgen över igen..


Igår var jag på fest och det var riktigt roligt, otippat nog. Lite kort om den: Den var i roslagsnäsby, typ norrtälje. Det var på ett utbytesstudent hem så det var folk i alla åldrar och från alla möjliga länder! Så blev en engelsktalande natt :)
Dom hade verkligen gått in asmycket för haloween temat. Det var helt sjukt mycket spex inne där vi var. Typ "blodstänk" på speglarna, badkaret var fyllt med vatten och en svag nyans av rött och sen låg det en kniv i vattnet. Det var massa "spindelnät" överallt och typ låtsashänder som stack ut lite här och var. Alla var också utklädda så riktigt kul var det :) 

Gratis fylla blev det också. Jag och Anna raggade upp en tysk och drack upp två flaskor vin med honom inne på hans rum, lyssnade på sunkig tysk musik, åt mörk choklad och pratade om livet. Och dansgolv var det, äkta dansgolv! Och det var sjukt kul. Den här festen var nästan bättre än förra helgens haloween fest, av någon anledning :) Vi fick skjuts enda hem också, till dörren. Klockan blev dock väldigt mycket, jag tror hon var halv 7 när vi kom in genom dörren.

Lite pics:ytterligare en helg har börjat
Bra kväll med gamla oldies :) Nu kommer släkten och ikväll väntar en stor fest långt hemifrån. Hoppas inte att det blir försent med släkten så att jag inte kan vara med ikväll, hade varit riktigt roligt att vara där. Borde kanske nämna att det är ytterligare en haloween fest och jag är ganska tråkig så jag blir catwoman igen. What to do liksom?

Nej, nu blir det av att städa mitt rum lite. Kram allihopa!

blondinbella!Det känns så himla tråkigt. Men hon är verkligen en förebild för mig, en av mina största faktiskt. Och på något sätt så känner jag att förutom att hon är sjukt ambitiös i skola och jobb så är jag väldigt lik henne, det här sitter ni säkert och skrattar åt. Men hon skriver hur mycket som helst som jag verkligen tänkt på tidigare och hon formuelar sina åsikter på ett sätt som jag lika gärna kunnat gjort.
   Jag tycker att hon verkar vara en äkta människa som bryr sig om sina vänner och sin familj. Hon trycker inte ner folk, dömer inte folk och hon är en bra medmänniska. Därför ser jag upp till henne. Okej att hon är duktig i skolan och så, men det är verkligen inte det som jag prioriterar i mitt liv.

Jag har hellre ett gott hjärta och fler äkta vänner än att ha MVG i alla ämnen och kunna tjäna massvis med pengar. Jag värdesätter inte skolan, för det finns så mycket annat i den här världen som står mig närmre. Och då när jag säger så så tänker folk, "det där är bara en ursäkt för att inte plugga. man kan kombinera". Men jag vet inte, jag ser det iallafall inte som en ursäkt. För vi säger som i Måndags, då Anna var hemma hos mig. Vi pratade jättemycket den dagen, om allting. Hur vi mådde, hur vi skulle göra med våra liv nu framöver, hur vi kände angående saker och ting osv. Och det samtalet förde mig närmre henne och gjorde så att jag mådde riktigt bra! Därför hade jag inte alls ångest över att jag inte pluggade den måndagen. För att ha henne där kändes så mycket mer värt.

Hur som helst. Bella, jag ser endast upp till henne för att hon verkar vara en fantastisk medmänniska. Hon står för den hon är, men samtidigt accepterar hon alla andra hundra procent. Jag kan tänka mig att hon är en sådan människa som ler mot främlingar hon går förbi. Hon är en trevlig och ärlig medmänniska som aldrig skulle sätta sig över någon annan. Och det är så jag vill vara och därför är hon min förebild. Jag vill inte vara Bella, jag skulle aldrig vilja jobba så mycket och så hårt, plugga så mycket och festa så lite. Jag tycker om mitt liv där jag tar skolan med en nypa salt. Jag tycker om att jag inte planerar min framtid allt för väl, jag älskar att jag kan festa och ibland sova allt för lite. Jag tycker om det livet! För det är mitt liv och det är vad jag valt. Men just att Bella kan vara en sådan bra medmänniska är något jag verkligen ser upp till hos henne.

Tänk vad världen vore bättre om alla var bra medmänniskor. Om alla log mot varandra, var trevliga, artiga, öppna och ärliga. Tänk om alla som tittar snett på andra, tränger sig i köer, slänger ur sig elaka kommentarer, sätter sig över andra människor, snackar skit, fryser ut, mobbar, ljuger och är falska bara kunde lägga av med det.
Jag tycker verkligen att alla borde sträva efter att bli en bra medmänniska! Man gör sig själv en stor tjänst. Och ändå om det känns lockande att ta 50lappen som tanten framför dig tappade så kommer man må så mycket bättre om man ärligt tar upp den och springer ifatt tanten som tappade den och ger den till henne. Tanten blir glad och hennes leende kommer värma upp hela dig. Du kommer må så fruktansvärt bra av det i längden. Jag lovar, det är verkligen så det är.

Jag tycker att det är extremt viktigt att kunna se upp till andra människor. Och det är stor skillnad på att se upp till någon och vilja vara som någon. Det är viktigt att kunna acceptera andras val att leva, jag förstår inte meningen med att folk ska hacka ner på andra för att dom brinner för något. Som bella då. Folk säger: "jag tycker du är grymt tråkig som inte passar på att vara ungdom när du kan, det gör dig till tråkig". Fine. Den personen vill inte leva så. Men det är väl fan bellas val om hon vill leva så? Det är hon. Och hon är född så, hon vill vara så, annars hade hon inte valt det. Hade denna person då tänkt att bella ska tänka "aha. dom som läser min blogg vill att jag ska vara såhär, nu måste jag ändra på mig så att jag blir så! Ändå om jag verkligen inte vill bli så. Så gör jag ju det såklart. För att folk som läser min blogg vill det. Gud vad bra att jag har dom annars skulle jag ju inte ha någon som kunde säga till mig om hur jag ska leva!"

Jag skulle aldrig hacka ner på hur någon annan lever sitt liv. Jag skulle aldrig säga till en vän att hon har ett tråkigt liv, för det kan verkligen inte jag avgöra. Jag tycker att jag själv lever ett roligt liv, men det finns säkert flera miljoner i den här världen som säkert tycker mitt lvi verka suga. Det enda jag kan säga om andras liv är "jag skulle inte kunna tänka mig att leva så". och ändå är det en onödig kommentar. Men jag blir så jävla pissed när folk ska försöka bevisa andra att deras liv är bättre än andras. Jag blir verkligen arg!

Gosh, vilket jävla inlägg. Cred till den som orkade läsa om mina åsikter!


tack!


Nästan hundra gratulationer på facebook, fina bamsekrams bemötanden i skolan och två hela födelsedagsånger från min underbara klass, en god middag med familjen och en bra show, massor av fina sms, samtal och blogginlägg, en tårta hängandes på dörrhandtaget, fina presenter på morgonen och en god frukost med min älskade mor.

Tack alla mina vänner. Tack alla vänner som nånsin ställt upp för mig och som kom ihåg mig på min alldeles egna födelsedag! Ni är underbara varenda en utav er, alla på sitt egna sätt. Ni är helt fantastiska och utan er hade jag varit någon helt annan idag. Jag är verkligen tacksam för att jag ar er. Åh.

massa kärlek!wäääää tååååårtaaaaaaaaa


17 år är jag nu PILUTTA HELA VÄRLDEN


Städa rummet check √
Skriva en sida på svenskan check √
Duscha check √
Göra klart albumet check √
Äta havregrynsgröt till frukost check √
Gå ut på en promenad check √
Rensa min garderob check √
Skriva in saker i kalendern check √
Sortera alla O.C och O.T.H boxar check √
Byta på sängen
check √


Och idag fyller lilla jag 17 :) Puss godnatt ♥

det här är första gången..


.. i hela mitt liv som jag tröstäter knäckemacka. Jag har nog stoppat i mig 7 stycken nu :Ovackra smultronstunderPå kvällar då jag sätter mig vid köksbordet fyllt med tända ljus med en kopp kaffe, rostad macka med ost o gurka. Jag brukar alltid plugga så, och det känns alltid bra.

När jag ska ut och springa, känslan när jag tar de första stegen. Brukar alltid få något slags lyckorus då.

Lördagsmornar. När man vaknar och vet att det fortfarande är helg. Jag får sova imorgon också.

När man fått beröm av någon och personen verkligen menat det. I form av exempelvis ett sms!

Precis innan man ska på fest. Man har fixat sig, antagligen förkrökat och man har oftast ingen aning om vad kvällen kommer bestå av. Men man vet att man ska dit!

Frukoststunder överhuvudtaget. Jag älskar att äta frukost, jag hinner aldrig göra det. Men sanningen är den att jag verkligen älskar det.

När man precis skickat in ett stort arbete och kan släppa det

När man är helt slut och ska gå till sista lektionen för dagen och får reda på att den är inställd. Det är verkligen jippie.Ja, där var några utav mina smultronstunder :) Dom är riktigt härliga.


glad recept
Uppskatta alla du tycker om
Beröm folk
Var hjälpsam
Ta hand om dig själv
Bry dig om andra
Ät frukost
Gör planeringar och listor
Tänk gott om dig själv
Var den du vill vara
Ha roligt och våga göra saker som du egentligen inte vågar
Var dig själv och skaffa äkta vänskapsrelationer
Lita på folk
Skaffa dig bra familjerelationer
Se till att du har saker att se fram emot
Ansträng dig för att lära känna folk som du känner att du vill lära känna
Rör på dig
Rätta dig efter dina egna misstag
Sug åt dig all beröm
Spara fina sms och skriv upp saker som folk sagt
Ta åt dig kritik från andra på rätt sätt
Lyssna på bra musik
Var ärlig mot dig själv
Umgås med folk som får dig att må bra (inte bara dom som du har kul med)


vanilj och neskaffe


Jag ser fram emot att flytta hemifrån. Jag ser fram emot att få vara vuxen och verkligen känna att man har ensamrätt om sig själv, det är så konstigt för jag har alltid älskat att bo hemma. Låta mamma och pappa sköta allting, ha mitt egna rum bara, låta mamma laga maten.

Men nu ser jag fram emot att skapa mitt egna liv. Välja själv vad jag vill göra med det. Lära mig laga mat, välja min egna personliga inredning, träna i min takt osv. Placera ut fina doftljus i hela min lägenhet, behålla det gamla och slitna trägolvet, sätta upp fina hyllor och ha egnatagna bilder som tavlor. Ha en liten boksamling och en söt liten korg med tidningar. Välja min egna frukost och variera den när jag vill. Lägga ut en unik matta och kanske skaffa mig en liten katt? En katt med färgen gräddvit. Den skulle få namnet vanilj.
Jag ser fram emot att ha vinkvällar med de närmaste tjejkompisarna. Laga middag och bjuda hem min familj, sitta i timmar och prata i telefonen utan att någon annan behöver telefonen. Jag vill bilda mitt egna liv i min lägenhet. Gå upp tidigt på mornarna och ta en frisk joggingtur, lösa korsord för mig själv och sitta i timmar och äta frukost. Min älskade katt skulle självklart få sitta på stolen bredvid. 

Jag vill spela min egna musik. Lyssna på vacker musik som man aldrig riktigt få nog av. Typ; kate nash - birds, Simon & Garfunkel - Sound of silence, Patrick Park - Life is a song, Eva Cassidy - Fields of gold, Michelle Featherstone - Coffee and cigarettes, James Blunt - Annie och Jeff Buckley -  Hallelujah. Såklart.

Min dröm är att få köpa en lägenhet på lilla essingen. Jag undrar verkligen hur mitt liv ser ut när jag är 25. Jag undrar verkligen..gårdagens lista, och klockan är 14.34


Städa rummet check √
Skriva en sida på svenskan
Duscha
Göra klart albumet check √
Äta havregrynsgröt till frukost check √
Gå ut på en promenad
Rensa min garderob check √
Skriva in saker i kalendern check √
Sortera alla O.C och O.T.H boxar check √
Byta på sängen
check √

Det går ganska bra för mig. Eller hur? Nu ska jag gå ut på en promenad. Sedan ska jag duscha och svenskan tar jag ju sist då..
Jag hittade förresten ett jätteroligt photoshop program på min data igår. Asroligt :) kolla vad jag gjorde :


även mödrar kan chockera


Jag och mamma satt och åt idag. vi pratade om något helt vanligt och helt plötsligt böt mamma samtalsämne och gjorde en ordentlig personlighetsförändring under bara några sekunder.

mamma- tänk att dom där biljetterna till göteborg var så himla dyra
jag - va? vilka biljetter?
mamma- ja, till den där matchen
jag - jaha..
tystnad i någon minut
mamma- dom kostade över 3000 kronor
jag - ofta du vet det
mamma - Vadå? jag har läst sporten hela dagen
tystnad
jag - troligt. vet du ens att det finns en sån tidning?
mamma - men tänk. jag skulle kunna köpa en TV för dom pengarna

Förstår ni att min mamma läst sporten? Förstår ni att hon tagit reda på hur mycket biljetter till en fotbollsmatch kostar? och förstår ni att hon föreslog att köpa en TV??

för mig


Imorgon stannar jag hemma också. Och istället för idag så ska jag göra något nyttigt. Ändå om mamma är ledig. Faktum är att jag tycker det är jobbigt att ta tag i saker om jag inte är helt själv, jag vill vara ensam hemma och ha långt tid på mig. Men imorgon får jag stå ut med att mamma är hemma.

Så nu ska jag göra en lista, med saker som jag ska göra. Och så ska jag verkligen se till att göra allt på listan, för jag vet att ingen av er som läser min blogg tror att jag kan fixa det. För jag fixar aldrig sånt, jag gör aldrig som jag säger. Men nu ska jag göra er riktigt förvånade, nu ska jag visa er att jag också kan :)
Jag ska;

Städa rummet
Skriva en sida på svenskan
Duscha
Göra klart albumet
Äta havregrynsgröt till frukost
Gå ut på en promenad
Rensa min garderob
Skriva in saker i kalendern
Sortera alla O.C och O.T.H boxar
Byta på sängen


Så simpla saker egentligen. Men nu ska jag göra mig själv stolt och göra allt. Och ni ska bli helt chockade av att jag gjort allt på listan. Åh vad jag verkligen känner hur ni inte tror på mig. Mohah :) Pilutta er, för ni kommer att ha fel. Jag kommer göra allt på listan! I'm out /Pelle

jag tror jag kmr få sjukdomen skoltrött


Om man har haft lov i en vecka och inte pluggat ett skit. Om man inte har särskilt mycket plugg och så. Borde man inte känna sig redo och utvilad då?
Varför gör jag inte det? Jag känner mig mer skoltrött nu, efter höstlovet. Det kan inte vara annat än konstigt.
Jag borde sätta igång med svenskan, men jag känner verkligen inte för det. Jag känner snarare för att köpa några kilo godis (choklad), hyra mängder med bra filmer och kura ner mig i sängen och vara tjock. Men nejnej, det är långt kvar till nästa lov. Jag måste plugga och det ska jag göra nu flera veckor framåt. Är jag den enda här som förstår hur mycket det suger?
Jag känner för att skolka. Och det är inte bra! Det är riktigt dåligt. Riktigt illa. Och jag kan inte hjälpa att jag känner så. Det kan inte hjälpas.

Och jag förstår inte hur folk kan skolka hit och dit utan att ha största ångesten?! Hur folk kan vara sjuka i flera dagar utan att känna att man missar hur mycket som helst. Jag känner verkligen så. Och jag är aldrig hemma, det händer inte ofta.

Någon som har en lösning på mitt problem?sovmorgon


Vad gör man om man vaknar och ens röst låter som en hes mansröst som nyligen svalt en massa chili?

Då ringer man upp ens far och ens mor, så att dom hör hur sjuk man är. Sedan sjukanmäler man sig och stannar hemma hela dagen. Man övertalar också Anna att också vara sjuk och är sedan med henne hela dagen. Om man har ska man äta kex och dricka saft och prata igenom allt som finns att prata igenom.fejsbokAlla har sin åsikt. Här är min: Jag tycker inte att facebook spelar någon roll. Jag skiter fullständigt i varför alla samlar vänner på facebook, lägger upp bilder och uppdaterar den med sin status. Det som spelar roll ligger ju i människors huvuden. Om jag har ett behov av att alla ska se att jag har många vänner, snygga bilder och många kommentarer, så har ju jag ett problem. Eller det är ju ett problem. Speciellt om min facebook inte alls visar mitt riktiga liv och mig. Om facebook bara skulle vara en fasad så kan ju jag omöjligt må bra av det. Jag uppdaterar den, men jag mår inte bra av det. Det enda som får mig att må lite bra är tanken på att människor får en bild av att jag mår bra. Och vart leder det någonstans? Om du tror att jag är lycklig, blir jag lyckligare då? Om jag lägger upp bilder där jag ser ut att ha ett roligt liv, får jag ett roligare liv då? Svar nej. Det får jag inte. Det påverkar mig ingenting och där har vi min åsikt. Jag tycker synd om människor som försöker bevisa något för andra via facebook. Jag tycker synd om människor som lägger sin energi på att försöka få andra avundsjuka. För det är egentligen dom människorna som är avundsjuka, något är fel i deras liv. Så istället för att inse det och göra något åt det så behåller man det som en hemlighet och försöker motbevisa det, genom facebook.

Nu menar jag inte att alla som har många vänner, många bilder och många kommentarer har ett ytligt liv. Jag menar inte att alla dom egentligen är olyckliga. Men det jag menar är att det finns folk som gör så, och visst. Jag försöker inte sätta mig över dom. Jag hoppas bara att dom vaknar upp snart och gör något åt saken.
lyckokänslor

Bilder vi tog innan vi drog till festen.

kärlek

perspektiv


Hela min kropp värker. Jag vet inte om det är av alkoholen och dansen från igår eller att jag en hel dag spelade fotboll efter att inte ha rört mig på ett tag, men det lär nog vara en kombination. Men jag lider inte, det känns som en skön träningsvärk bara.

Hade en hur bra kväll som helst igår. Den var faktiskt hur jävla bra som helst. Jag, Anna och Mallan förkrökade hos mig och hade riktigt kul. Vi gjorde oss i ordning, sminkade varandra och vände och vred på våra outfits. Tog bilder och flummade massa. Vi hade så pass kul så att tiden rann ifrån oss och vi glömde nästan bort festen vi skulle på, klockan var helt plötsligt 11 och det blev lite brådis. Men vi sa hellre att vi festar sent och det är ju runt 12 det brukar bli drag på fester :) Sent blev det, jag var hemma runt 5. Och ett jävla drag blev det också.

Det var helt fullt, alla utklädda, stor villa, bra musik, bra folk och det var bara riktigt lyckat. Det var jättemånga gamla treor, massa från paralellklasserna men också från klassen. Det var folk där som man liksom velat lära känna och prata med men aldrig haft chansen att göra. Det var dansgolv hela kvällen och om vi dansade!

Livet känns bra. Riktigt bra. Det är helt otroligt om jag jämför mitt liv som det var oktober 2008 och mitt liv nu, oktober 2009. Det är helt olika liv, det är nästan helt olika människor. Jag har verkligen förändrat mig själv, mitt liv, min syn på saker och ting, min personlighet och allt annat också egentligen. Mitt umgänge, mitt sätt att se på andra människor. Mitt sätt att se på mig själv och mitt liv. Och förändringar kan vara dåliga men jag har verkligen förändrats på ett bra sätt. Tänk att oktober 2008 känns så nära och att jag många gånger under det här året känt att allting känts väldigt dött och ohändelserikt. Men det har hänt så jävla mycket, det här året har varit riktigt händelserikt. Mest i mitt huvud kanske men annars också.
Det är nästan extremt. Och jag märker ju av det mer än vad andra gör, eftersom jag är den enda som vet hur mitt huvud fungerar. Men det är nästan extremt. Tänk att det bara är ett år av mitt liv. Och tänk sedan hur många år en människa har att leva.
RSS 2.0