jag är dömd att misslyckas


Jag har haft en jättebra dag, men som ni alla vet. Ingen dag är 100 % perfekt.
Idag har jag iaf:

Gått upp i tid och hunnit äta frukost i lugn och ro. Kom i tid, förstod allt vi gjorde på mattelektionen och jobbade matte under hålet efter, själv i biboteket. Pluggade även lite rättkunskap :) Dagen fick alltså en bra start!
Efter skolan åkte jag och Linda in till stan för att möta Hanna. Det var här saker och ting började gå snett, min mobil försvann. På pendeln in till stan misstänker vi.

När vi mött Hanna åker vi tre in till södra latin och överasskar Magdis, hon blev otrolig glad. Och vi 4 + Nils magdas klasskompis bestämmer oss för att fika. Och av en slump träffar vi på Vera också! Självklart hänger hon på oss. Mycket trevlig stund hade vi på mitt café som jag säger, café pierrot i  medis :)

Direkt därifrån åker jag in till skanstull för att tjäna lite cash till laget. I några timmar var vi inne på hemköp och räknade varor, dötrist.
Hemma nu iaf. Har inte ätit middag, har ingen mobil och ja.. är ganska sliten efter lite hard work.
Imorgon ska jag träffa magdisen igen! Vera, hanna och linda ska med. Frida och Frida, vill ni hänka? :)

kram


we all get lonely somtimes


Det är höst snart.

Jag ska köpa en ipod och jag har verkligen bestämt mig nu. Den 10e september ska jag inhandla en ipod! Då har jag sparat ihop 1200 och sen ska jag tigga några hundralappar av mamma och pappa också och då kommer jag få ihop det till en 8gig, jag ska verkligen inhandla det, för om det är något som saknas i mitt liv så är det en ipod. Och en pojke att hålla handen med medans man ser på film, dela säng med och gå långa promenader med förståss, men det är en annan femma! En liten kattunge skulle inte heller skada.
   Men iaf, nummer ett: en ipod!

Vad är nummer 2? Nummer två på listan blir nog att ta hand om mig själv faktiskt. Jag vet att det kommer kännas bättre med en ipod i fickan. Men ni vet vad jag menar? långa promenader för sig själv med fina toner i öronen, halsdukar och mysiga koftor, bada badkar, skriva in saker i kalendern, fika med nära och kära. Men först och främst ska jag umgås med mig själv. Träna med mig själv i hemlighet höll jag på att säga. Jag ska ta det lugnt, inte stressa upp mig för mycket och träffa för många så att min hjärna vänder sig och tillslut min mage också. Och självklart ska jag gå runt och sparka löv!

Nummer 3? Det blir skola, men den ingår lite i punkt nummer 2. Men jag ska försöka hänga med, jag ska verkligen försöka! Med min ipod och i och med hur bra jag kommer ta hand om mig själv o vara jätte inte stressad så kommer skolan gå bättre.













bra helg!


Jag mår bra. Jag mår faktiskt riktigt jävla bra. Och folk är för fega för att erkänna sina misstag men nu ska jag erkänna några utav mina senaste "misstag":

- Tappade min mobil i Torsdags.. någon hade lämnat tillbaka den på expiditionen. tack gud!
- Jag satt på bänken hela matchen i Lördags
- Jag har övningskört typ 6 gånger men är verkligen osäker och kan inte vara ute i trafiken än. Jag måste vara seg eller något
- Jag gjort en dubbelbokning imorn. Måste göra någon besviken

Många är för stolta för att erkänna misstag i sina liv. Man vill att folk ska tro att man är lycklig, felfri och perfekt och där också jag. Det är därför många pratar för gott om sig själva och sina liv, för att man skäms över att man gör fel och känner sig misslyckad ibland.
Jag menar inte att man ska gå runt och klaga över sitt liv hela tiden. Det är nog det värsta som finns, men man ska inte gå runt och leka mr. perfekt och skämmas över små misstag som man gör. Herregud, finns det något mer mänskligt?

Helgen har varit bra iaf bortsett från mina "misslyckanden". I fredags var vi hemma hos ewe och gjorde massa hur goda drinkar som helst, dansade, söp hennes syster full, snackade o hade det väldigt trevligt! Jag höll mig i skinnet eftersom jag hade match dagen efter. Sov hemma också och Linda kom lite senare på natten och sov hos mig :) Hon var i närheten!
Matchen vann vi så nu kmr vi gå upp i tvåan troligtvis! Så jävla bra vi är! Direkt efter matchen åkte vi på kräftskiva i norra uppland, far och jag:

Ungdomar, barn, helt annorlunda umgänge, kräftor i en lada fylld med fina dekorationer, nattbad i en fantastisk pool 30g under en sjuk stjärnhimmel, skratt, madrasser över två vardagsrum, filmtittande, godis, skratt, somna mot varandras axlar, god frukost, snällla människor och en riktigt trevlig kväll!

Idag har jag spelat match igen och faktiskt fått spela! Vi vann med typ 5-0 och det var ganska kul o lira. Klockan är 21 och planerna för de sista timmarna är inte så många. Jag ska duscha, plugga lite och sen försöka sova runt 23 kanske.

Hoppas er helg har varit lika fin som min! pussel



..


Jag har ingen lust och jag har ingen lust. Jag vill verkligen inte, men jag måste. Varför måste jag?
Jag vill inte. Jag vill verkligen inte, fan också




make love, not war


Blablabla, blabla. Blablablä på dig o bla o blä på alla.
jag är inte perfekt

men vem är?

sluta hata börja älska


och snart är det höst också

skoldag 3


Idag hade jag sovmorgon till 11.15, det var riktigt skönt. Men trots att jag fick sovmorgon är jag fortfarande så obeskrivlig trött när jag kommer hem från skolan. Jag har sovit varje dag nu efter skolan och jag vet inte vad jag ska göra! Kvällarna är verkligen ett problem för mig. Hur ska jag kunna somna på kvällen? När jag inte är trött?

Jaja. Livet rullar väl på. Nu är jag påväg ut för en promenad med Tomas.

c ya


Jag har en dröm





tänk om den kunde bli sann


tisdagskväll



Jag har en konstig magkänsla som jag inte alls kan sätta fingret på. Jag vet inte ens om den är glad eller ledsen, men bara för att jag inte vet så blir den faktiskt ledsen. För det känns lite tungt att jag inte vet liksom, om ni förstår.

En sak är iallfall helt säkert, och det är att man prestrerar bättre utan press på sig. Jag gör det iallafall. Och jag har nog kommit fram till vad min optimala dröm är inom fotboll, och tro det eller ej, men det är inte att vinna. Jag skulle faktiskt vilja göra allt utom att vinna, jag vill inte ens vara med på matcherna, det här måste låta helt sjukt. Men jag skulle önska att bara få träna utan att känna den här pressen att "du tränar för att få vara med i första laget och höjdpunkten på varje vecka är startelvan, det är den alla tränar för att få vara med i" Jag är medveten om att jag platsar i första laget, när jag prestrerar på mitt bästa. Men vem gör det hela tiden? Och hur enkelt är det att vara i en svacka och sen få piken vecka för vecka, för att man inte kommer med i startelvan. Ingen pratar om det högt, men alla vet vad det handlar om, alla vet.
   Det är jättesvårt att ta sig upp när man har press på sig. Då tränar jag hellre utan pressen överhuvudtaget och så går jag hellre runt och är medveten om att jag platsar och mår bra, än att vara med i det där jävla spelet där hälften mår dåligt för att dom har hamnat i en svacka eller inte platsar i startelvan.

Men det där får nog stanna som en dröm. För spelar man i ett lag som håller på att gå upp i division två så kan man inte vara med i laget för skoj skull, det är inte för skoj skull. Min tränare skulle nog börja skratta och tro att jag skämtade med honom om jag sa att jag bara ville träna, ta en paus från matcherna.

Näej, jag får helt enkelt bita ihop bara. Men jag vet iallafall att jag struntar i alla resultat. Lite ego, men om jag gör en riktigt bra match och att vi som lag spelade dåligt så gör det mig inget. Jag mår bra, för jag spelade bra och det var roligt. Allt jag vill är att känna ruset efter träningar och matcher, allt jag vill är att ha roligt på planen. Och andra kanske inte har det, men jag har mycket roligare om jag inte har så mycket press på mig. Tyvärr är det svårt när man spelar i ett lag på så hög nivå. Det suger verkligen.
 
Dagens fråga iaf;
Hur förstår man sig på killar?


saker att se fram emot


Jag har studiedag nästa vecka på både Torsdag och Fredag :D
Håkan är spikat den 4e :D 
Kräftskivai Ora på Lördag!
På Fredag är det småparty hos Ewe :)

later!



warning sign


Jag är så jävla festsugen. Och inte alls spelafotbollsugen. Jag vill festa, jag längtar tillbaka till olika stunder i somras. Tågresan, landsbyggdfesten i nordnorge, varje kväll på gotland, skolavsltningen, rudan, brandbergen med ewe o dom, maj-juni festerna med Anna och f.d treorna. 
Jag vill känna ruset. På fredag ska vi från klassen till Dalarö och småparta lite, men jag har årets viktigaste match på Lördag och kan alltså inte stanna uppe för sent, eller dricka för mycket. Innan en sån här viktig match borde jag egentligen ligga hemma o ta det lugnt.

Skolan är tillbaka iallafall och det är skönt att umgås med min sjuka klass igen. Jag tycker om min klass riktigt mycket. Och vet ni vad jag gjort? Jag har hoppat in i arobicsgruppen på individuella valet, haha riktigt kul :)

Igår var jag ute på några timmars promenad med Lisa, och det händer inte allt för ofta ska jag säga er. Men det var riktigt roligt och egentligen hann vi inte gå klart, så det ska bli igen. Det ska bli flera gånger för det finns mycket att prata igenom när det gäller livet här på jorden ;) Eller hur Lisa? :D

Nej, nu ska jag ut och övningsköra. Det går i stort sett bra varanan gång, så idag ska det gå bra om jag följer mitt mönster flitigt :)








björnar och sånt där


Jag vill ha en ipod och nu ska jag verkligen spara till det. En ipod skulle göra mitt liv mycket roligare att leva, inte för att det inte är roligt som det är. Men jag behöver den, det finns så många tillfällen som jag tänkt: "tänk om jag hade en ipod nu..". Det finns för många tillfällen, och därför har jag nu bestämt mig för att satsa på det. En ipod. Till mig. Snart.

Klockan är 21.05 och skolan närmar sig. Jag ska göra en sak innan jag går och lägger mig och det kan jag inte avslöja här i bloggen. Eller jo det kan jag väl, för jag tror inte hon läser det. Jag ska baka en kladdkaka till Anna där det ska stå med florsocker "Anna 17år" eller något sånt där. För hon fyllde nämligen 17 år i Fredags och jag lovade henne en kladdkaka men jag tror hon blir överraskad om jag kommer med den till henne imorn i skolan, så därför ska jag göra det :)
Direkt efter det ska jag gå och sova. För jag ska inte ligga uppe så länge längre, jag ska bli duktig.

sluta sluta, börja börja


Då var man här igen. Dagen innan det nya läsåret, allt är egentligen likadant som varje år. Man tänker alltid samma tankar iallafall. Eller jag tänker iallafall samma sak och har gjort det sen sexan ungefär;

"I år ska allt bli annorlunda"
"I år ska jag satsa mera"
"I år ska jag göra saker i tid"
"... Prioritera bättre"
"... Vara mer aktiv"
"... Inte ge upp"

Osv, osv. Ni vet nog vad jag menar. Och självklart dyker dessa tankar upp i år igen, dagen innan jag början tvåan. Det är egentligen bara en punkt som jag vet kommer stämma, för den stämmer varje år, och det är den första punkten, "I år ska allt bli annorlunda". Jag vet att detta år kommer bli annorlunda, för inget år är likt något annat. Men om det blir bättre eller sämre vet jag ju självklart inte, jag hoppas ju på det bättre såklart.
   Jag vet att jag kommer sitta om exakt ett år igen och se tillbaka på den här dagen och tänka något i form med "Gud vad mitt liv är annorlunda nu om man jämför med för ett år sen" eller "Gud vad det har hänt mycket på ett år, det hade jag inte en aning om för ett år sen". Jag vet inte, men jag tycker det är riktigt kul att tänka på, hur allt såg ut för ett år sen och hur allt kan se ut om ett år. You never know liksom.

Jag ska iallafall utöver de övre punkterna bli bättre på saker och ting, jag har nog nämnt det tidigare men jag ska framför allt börja ta det lugnare. Jag ska sluta hetsa så som jag gjort tidigare. Ni vet, planera in saker hela tiden, få panik om jag får en ledig stund, stressa mig fram, va igång hela tiden. Jag ska faktiskt på riktigt börja ta det lugnt, chilla lite. 
   Hela året har min hjärna gått på högvarv och okej att jag haft roligt, träffat mycket folk, hunnit med mycket och sådär. Men det har inte resulterat i något bra, jag mår bara dåligt tillslut och går runt med en inre stress och klump i magen konstant. Jag kan ta det lugnt utåt men i mig känns det som om jag har tråd längs varje kroppsdel som darrar och vänder upp och ner på min hjärna. 
    En annan sak som jag ska sluta göra är att göra för mycket saker för andra, som jag egentligen inte alls behöver göra. Jag tar tag i andras problem, men jag tar inte tag i mina. Jag hjälper andra och löser andras problem, när jag samtidigt har en stor hög av problem bredvid mig som tillhör mig och som jag hela tiden går runt och tänker på. Ändå tar jag på mig alla andras problem utom mina. Och det är ingen som bett mig heller.

Nu blev det mycket prat hära, men det gör ingenting. Nu ska jag iallafall riva ut hörnlappar på min kalender, skriva ut mitt schema, skriva upp ämnena jag har i mitt ämnesblock och sånt där annat man gör dagen innan man börjar skolan igen.

ciao!

kärlek o saknad


Och fan vad jag saknar veckan på gotland. Nu ska jag gå och gråta.














Ja, jag ska verkligen gå och gråta!

och så var det helg igen


Idag är det Torsdag och jag har faktiskt utnyttjat denna Torsdag på ett väldigt trevligt sätt. Jag har i stort sett legat på en filt, i en trädgård, i solen med en väldigt nära vän till mig och snackat i stort sett bara skit. Jag har helt enkelt njutit av den nästsista sommarlovsdagen (om helgen inte räknas)

Imorgon blir det kräftskiva hemma hos mig. Om inte pappa skulle komma hem senare så skulle jag lätt ha någon större form av kräftskiva o bjuda massamassa! Tänka sig att jag aldrig är ensam hemma ;/ Men det blir nog mysigt med största delen av gotlandsgänget här hemma och kanske någon till. Hoppas på att Hanna & Magdis verkligen kommer!
På dagen ska jag gå promenix med Ewe, länge sen jag träffa henne så jag hoppas på en mysig dag med mkt snack :)

På Lördag blir det AIK-Kalmar match på råsunda, shit vad det ska bli roligt. Frida ska med och förhoppningsvis den andra Frida o Linda också :) Och på kvällen hittar jag väl på något också :)

Nu blire duschen nästa och jävlar vilket klassiskt blogginlägg det här blev. kanske borde slänga in dagens outfit också, nu när jag ändå är igång?



nya handikapp?

Nu har jag inte haft en mobiltelefon på en vecka och visst, det har gått bra. Men jag känner att jag vill ha tillbaka den nu liksom.
1. Jag kan inte ringa mobilnr hemifrån, pappa har spärrat det
2. Jag kan inte skicka iväg enkla, snabba sms som typ "är du hemma, jag kmr förbi". Utan då måste jag låna någon annans mobil, eller gå hem och ringa personen från hemtelefonen o riskera att personen inte är hemma eller inte svarar.
3.
Det finns inget 3, men ändå. Jag vill ha tillbaka den ändå om jag bara har två anledningar varför, jag vill ha den nu nu nu!  Jajja.

Inatt drömde jag att jag var gravid och att jag skulle föda på mitt egna vardagsrumsbord och jag vaknade av att Linda ringde. Nu är jag iaf påklädd och ska snart åka hem till henne i södertälje, vilket innebär att jag bör ladda för en lång, lång resväg. Jag är där hela dagen och senare ska jag övningsköra. Det sista jag gör ikväll blir träna, hoppas jag får tillbaka min mobil så kanske jag kan dra ut Tomas på en promenad eller något.


 



Nej nu ska jag springa hem till den här  filuren!
c ya


högsta graden


Träningsverks i hela kroppen. Mina lår känns mörbultade, min mage söndertränad, mina vader känns ömma och mitt huvud är helt slut efter tre dagars hård träning. Och imorgon blir det en fjärde.
Vanligtvis är jag van vid detta program, men nu har jag haft semester från fotboll sen midsommar och då blir det lite annorlunda när man hoppar in i det hårda schemat igen.. Jag är helt utmattad, slutkörd. Pang bom, död.
Hoppas det blir lugnt imorgon för annars vet jag inte vad min kropp tar sig till, jag har nog aldrig i hela mitt liv känt av en sån här träningsverk, för i vanliga fall får jag aldrig det.

Nu ska jag sova gott. Känslan av att bara få lägga sig ner och blunda är nog en känsla som slår mycket, inga krav, ingen press. Bara låta ögonlocken vila sig och sedan somna in i en lugn och rofylld miljö. Är det inte underbart? Jo visst är det underbart.

godnatt

och när jag börjar skolan ska jag..


Inte sitta uppe till 2,3,4 om nätterna
för mitt rum ska vara släckt senast 12

Inte skippa frukosten
för jag ska köpa havregryn och göra gröt varje morgon

Inte skjuta upp allt skolarbete till natten innan
för jag ska börja göra mina läxor i tid, även om det inte känns så nödvändigt

Inte känna att jag går miste om en stor del av livet om jag tar det lugnt någon dag
för jag har blivit en lugn och sansad person som chillar

Inte göra allt för alla andras skull framför min egna
för jag har börjat tänka på mig själv och på vad jag mår bra av

Nu är det okej att klockan är två och jag fortfarande är uppe. Grejen är att jag fortfarande har sommarlov och det har typ inga andra! Imorgon kommer Linda hem till mig och på kvällen ska jag spela match, det var länge sen. Men just nu ska jag bara lägga mig till rätta, känna hur lugnet, tystnaden och sedan sömnen tar över.
Goodnight and go


skolstarten


Jag har precis kollat upp mitt schema och insett att det faktiskt är riktigt jävla bra. Det är bättre än schemat jag hade i 1an och det hade jag aldrig kunnat gissa.




Man kanske inte ser sådär jättebra, men:
Måndag: 8.50 - 14.15
Tisdag: 8.30 - 13.40
Onsdag: 11.15 - 15.30
Torsdag: 8.30 - 14.55
Fredag: 8.30 - 14.30

Dessutom är det inga extremt jobbiga lektioner. Men jag har ju tagit bort spanskan det här året, vilket innerbär att jag måste läsa 100p extra i individuellt val = 400p. Jag har redan 200p spikade på specialidrotten men jag behöver 200 till och jag funderar på att lägga till ett det här året, så har jag bara 100 i trean att läsa!

bye!


tyst och stilla



"nyckeln till lycka är att sluta fred med sig själv"

Det sa någon i ett tal som jag nyligen lyssnade till. Och visst stämmer det.






underbart
















18/8-2009


Hur har min dag blivit?
Idag sov jag som planerat ganska länge, jag gick upp runt ett och åt frukost :) Sedan har jag tagit det lugnt bara och nu har jag precis övningskört, vilket är hur obehagligt som helst. Det är faktiskt inte roligt någonstans. Så fort det kommer en bil börjar jag fumla, får hjärnsläpp och gör helt konstiga saker och när "faran" (dvs bilen) är över så börjar jag skaka och måste sitta och andas ett tag. Inte kul, inte kul alls.

Ikväll har jag träning. Jag har varken lust eller ingen lust alls. Helst av allt skulle jag vilja gå ut och springa själv, det vore det bästa. Men tillhör man ett lag så har man en plikt = närvara på träningarna. Det kommer säkert kännas bra efter :)

Imorgon ska jag troligtvis träffa Anna och förhoppningsvis vill hon följa med mig in till stan. Jag ska nämligen köpa en kalender och sedan måste jag ta ut pengar också. Nu när jag var på gotland försvann en 500lapp och det känns riktigt dåligt faktiskt, ångest när jag tänker på det :/
nej, nu ska jag göra ngt annat.

ciao

andas




Jag tycker att mitt nya jag blir intressant att skapa. Imorgon ska jag för exempel inte göra något, eller det ska jag väl. Men jag ska inte träffa någon och jag har ingen tid att passa. Och om det vore gamla Pelle så hade hon säkert haft planer på att träffa flera stycken. Faktum är att jag avvisat några och tvingat mig själv från att avstå massa löften på att fika med den och den, gå promenad med den och ringa den och den. 

Men ändå känner jag mig stressad. Jag kan inte riktigt förklara, men jag har en klump i magen som säger att jag inte har tid med att stanna hemma och göra ingenting. Jag borde ta kontakt med alla konfisar, Fia, Anna, Ewe, Ewe, Clara och resten. Flera människor snurrar runt i mitt huvud och eftersom jag har en ledig dag borde jag träffa dom. Men samtidigt vet jag att jag behöver varva ner och komma in i lugna banor. Inte lova halva världen att ses den och den tiden. Och för att klumpen ska gå bort måste jag inse det, inse att det är okej att ta det lugnt en dag.
Imorgon på kvällen ska jag träna och jag på dagen ska jag ut och övningsköra. Sen har jag inget annat specifikt planerat, jag vet att jag ska tvätta, duscha, packa upp och städa men de sakerna har ingen tidspress.

Varför denna ilande klump i magen? Varför denna stresskänsla? Varför känslan av att jag inte kommer hinna och att jag borde skynda mig till allting?

Det är okej att ta det lugnt. Det är okej att inte göra saker hela tiden och jag kommer hinna göra saker o träffa de människor jag vill träffa innan mitt liv är slut, varför kan jag inte bara inse det?

sommarens bästa veckor

Pic's från nordnorge :









Pic's från gotland












relax


I sommar har jag varit upptagen. Jag har varken haft tid med mobil eller data och det har faktiskt fungerat väldigt bra, datan och mobil gör mig nämligen väldigt stressad.

Hur som helst början jag 2an snart, om en vecka ungefär. Och då ska jag återgå till bloggandet, men minska på facebook, läsning av andras bloggar och annat skit på internet. Bloggen ska bara hjälpa mig. Typ planera, rensa tankar osv..
Jag har haft en underbar sommar iallafall. Den har varit helt amazing och jag får väl ladda upp lite bilder eller så. Men just nu ska jag bara lägga mig i min säng, andas några djupa andetag och sen sova länge imorgon.
Mitt nya jag är att inte hetsa, planera in allt för mycket, stressa och riskera dubbelbokningar mm. Mitt nya jag är den här lugna pelle, som har tid för att plugga, träna och umgås lagom med de hon verkligen trivs med. Nya pelle planerar inte in så mycket att hon får psykanfall och stresshjärna. Hon tar det lugnt och har tid för att andas :) Och det ska den här bloggen hjälpa mig med!




ciao ♥


RSS 2.0