frihetens frihet


Jag är i nordnorge och det är mer underbart än vad jag trodde, jag njuter varenda sekund. Det går inte att beskriva.

Behövde internet för att komma in på hotmail så jag kunde öppna ett skolarbete, så vi åkte till kommunhuset nu så att jag fick tillgång till internet en snabbis. Tänkte bara slänga in ett sabbt inlägg nu. Allting är bra här, det är mycket snö, men sol och blå himmel. Ingen tidspress, inga krav. Hur skönt som helst att bara få umgås med familjen också. Har varit här i två och en halv dag och har redan hunnit ta en hel del bilder. Min kamera är tyvärr trasig. Här är några bilder från de två senaste dagarna:

Imorse sprang jag en mil och tränade lite, det var bra väder och temperatur för en springrunda. Annars har jag läst mycket på en bok som jag aldrig hann komma in i då jag började läsa den i stockholm (en oväntad semester, marian keyes). Har också sovit en del och umgåtts med min mormor och familjen såklart. Verkligen hur skönt som helst.

Nu måste jag kila. Vi ses när jag kommer hem, hoppas ni mår bra!dan före dan
Varit med Anna
Fikat med Frida
Tacobar med Moa
Träffa linda?
Packa
!!KLAR MED SVENSKAN. YIIHA!
med en kopp kaffe i handenSaker och ting känns ganska bra just nu. Allting känns egentligen väldigt bra, förutom två saker:

- svenskan som ska in om två timmar. Har jag kommit långt? Nej. Vill jag göra klart det? Nej.
- mina hörlurar som jag glömde ta tillbaka av Alleh idag. Åker på måndag och kommer inte kunna få dom förns efter påsk. Det betyder att jag kommer behöva använda SÄMSTA hörlurarna fram tills dess.

Annars är livet frid och fröjd. Jag har fixad min ipod med massa ny, bra musik + lagt in massa bilder på de som gör mig lycklig. Jag har också lov nu och åker till nordnorge på Måndag! Wiie. Jag har köpt nya kläder, två par byxor (ett par svarta jeanstajts där sömmarna syns, ett par militärgröna chinos), ett snyggt sommarlinne och en grå jätteskön långärmad. Underbart. Jag har en bra helg framför mig, imorgon blir det morgonpromenad med Moa, match på dagen och troligtvis häng med Ida & Anna på kvällen. På söndag ska jag träffa Frida C och hoppas också på att få träffa Linda och kanske totte för att säga farväl (???) :) Och sedan blir det till att packa.

Självklart ska jag inte klaga, speciellt inte när vädret är som det är. Och ikväll tar jag det lugnt.
när alla vännerna gått hemKänner mig sugen på en sommarkväll. En sommarkväll med vänner och vin i lite för stora mängder. Känner för att prata minnen med dessa vänner ute i en trädgård och sjunga gyllene tider lite för högt och lite för falskt. Känner för att gå runt barfota och sätta på vattenspridaren mitt i natten för att sedan springa igenom den i underkläder, med dessa vänner. Känner för att skratta åt allt och ingenting. Känner för att efter vi sprungit i vattenspridaren sätter oss igen och av ren utmattning dricker lite mera vin. Jag känner jättemycket för det.-


Hennes hud minns dina händer
än blossar hennes kind av din kyss
och hennes läpppar minns dina läppar
för jag hörde henne tala i sömnen nyss
och hon sa allt det där
hon ständigt förnekar
hon talade om dig och om era vackra lekar
hon sa
passion av det slaget är en nåd som drabbar få
det är en nåd att få sån kärlek och ett brott att låta den gå
det är en nåd att få sån kärlek och ett brott att låta den gå

Hennes hud minns dina händer
ett minne fyllt av välbehag
det har hon sagt mig i sömnen om natten
men hon nekar bestämt nästa dag
hennes nekan är intelligent och verbal
men då hon talar i sömnen är hon långt ifrån sval
hon sa
passion av det slaget är en nåd som drabbar få
det är en nåd att få sån kärlek och ett brott att låta den gå
det är en nåd att få sån kärlek och ett brott att låta den gå
det är en nåd att få sån kärlek och ett brott att låta den gå


you got me all wrongJag sitter i mitt kök och dricker kaffe samtidigt som jag funderar lite. Jag vet att jag kommer att fundera mycket när jag är i nordnorge, men jag kan ändå inte låta bli att göra det nu.

Jag måste helt seriöst sluta oroa mig så mycket som jag gör. Jag oroar mig för livet och jag är så medveten om att det blir precis som man inte vill ha det om man går runt och oroar sig för det. Jag är orolig för vem jag kommer bli, vart jag kommer flytta, om jag kommer få något jobb, pengar, vänner, kärlek, familj, resor osv. Jag oroar mig för precis allting. Och jag blir verkligen jättekonstig av det.
Jag oroar mig för vad folk tycker om mig, jag oroar mig för att jag inte ska trivas med mig själv, om val jag gör nu kommer gynna mig i framtiden alls. Jag är rädd för allting jag har framför mig. Jag är orolig för att jag inte beter mig rätt, inte gör rätt saker, jag är rädd för att bli olycklig, inte lyckas. Jag är rädd för att folk ska börja ogilla mig. Jag är jätteosäker många gånger och det är jag medveten om. Men jag är så genomtänkt och jag kan inte hjälpa det, jag vill inte vara så. Jag är så noga med små val jag gör i min vardag så jag blir så besatt vid att alltid tänka och fundera över saker. Jag önskar jag kunde vara lite mer som många andra är. För livet löser sig om man bara lever det, saker och ting kommer bli bra automatiskt tillslut. Visst att man ska anstränga sig för att förändra saker i sitt liv som man inte trivs med, men ibland är det bra att bara må dåligt för att sedan låta det gå över.

Jag letar efter fel på mig själv och i mitt liv för att sedan kunna rätta till det så att risken för att jag ska bli olycklig/misslyckad minskar. Jag är överdrivet orolig och om jag bara slutade oroa mig så vet jag att saker och ting skulle lösa sig. Det finns inte ens något som ska lösa sig, jag är orolig för kommande problem, jag är orolig för mina misslyckanden innan jag ens upplevt dom. Det känns som hela min vardag går åt till att hindra mig själv från att misslyckas och göra fel, så istället för att njuta av den går runt och oroar mig för den.

hopplöshetKlockan är lite över halv ett och jag har suttit länge nu och försökt hitta sommarjobb. Det känns omöjligt och hopplöst. Vad ska man göra? Jag gör verkligen mitt bästa för att hitta ett sommarjobb. Börjar halv åtta imorgon också.

att göra en kladdkaka, eller att inte göra


Jag funderar på att göra en kladdkaka. Men jag vet inte, borde jag göra en kladdkaka? Gott om vi har grädde. Jag orkar inte gå ner och titta om vi har grädde. Och om vi inte har det så kommer jag vilja göra kladdkaka ännu mera, bara för att man inte kan äta kladdkaka utan grädde. Det vore ju gott med kladdkaka till plugget som jag ska göra. Två dagar kvar nu, sen är jag ledig.
kladdkaka, kladdkaka, kladdkakaJag gör en kladdkaka!oh, vilken härlig dagJag har mot förväntningarna haft en riktigt bra dag! Kan berätta dagen i bilder, då jag faktiskt tagit en massa bilder idag;


Hade lång sovmorgon idag så jag hann fixa mig och ta det lugnt på morgonen, det här är väl en slags dagens outfit bild. Alla måste väl göra det någongång antar jag.


I skolan träffade jag sedan Ida och Anna. Mina sockertoppar.


När Ida tagit pendeln så gick jag och Anna vidare för att ta var sin buss. Men då hittar vi en röd cykel som ligger och skräpar!


Självklart så tar vi den cykeln och cyklar iväg på...


Sedan tog vi en paus och skulle försöka ta lite fina bilder. Det gick lite sisådär.


... Så istället passade vi på att njuta av utsikten och det fina vårvädret


... Anna passade på att klättra lite i träden också (lägg märke till att hon ser ut som en liten dvärg som klamrat sig fast i trädet och typ suttit där ett tag)


Tillslut lyckades vi iallafall få till en hyffsad fin vårbild!

Sen så cyklade jag vidare hemåt och nu är jag hemma. Ikväll ska jag plugga svenska och kanske lite psykologi om jag hinner? Jag behövde den här dagen iallafall.


vår sista dansLivet är som en bok. Det är meningen att man ska vända blad hela tiden, gå framåt och komma någon vart. Det är inte meningen att man ska fastna i gamla kapitel. Och när man vänder blad är det meningen att man ska fylla de nya bladen med nya minnen och nya händelser, det är upp till var och en hur mycket och vad man vill fylla de tomma bladen med, men huvudsaken är att man fyller de med något. Om det är resor, klagosånger, tårar, kärlek, vänskap, familj etc, det är du som är författaren i ditt liv och du bestämmer helt vad bokens handling ska vara. Jag har känt mig halv ett tag, för ett tidigare kapitel i mitt liv blev aldrig hundra procent avslutad. Det saknade något. Men nu har jag gått tillbaka och rättat till det, skrivit de sista raderna på just det kapitlet. Nu är jag hel igen och kan gå tillbaka där jag är nu och fortsätta komma framåt i mitt liv. Bygga vidare på min bok, mitt liv.
tidvisMin skola må vara fin, men idag så förtjänar den inte min närvaro eller uppmärksamhet. Hoppade över specialidrotten imorse för att jag kände att jag behövde den sömnen. Jag vet att jag kommer skolka historian idag, för att jag inte pluggat tillräckligt till det muntliga provet. Sedan har jag matte (har jag någonsin fått ut något av att gå på de lektionerna?) och naturkunskap (vi jobbar med instuderingsfrågor, jag ska ändå inte göra det provet nästa vecka). Är det bara jag eller visst känns det som en väldigt onödig dag? Det tar emot men högst troligen sjukanmäler jag mig idag. Och som straff ska jag under dagens slut se till att ha:

- Skickat in psykologin - check √
- Skrivit minst en till sida på svenskan
- Skrivit lite mera på samhällen
</3you only live onceVaknade på rätt sida idag. Solen sken, sovmorgon till 13.40, 5 skoldagar kvar innan frihet, klockan var halv tio och allting kändes bara bra. Ingen stress. Har pluggat nu i cirka två timmar och ätit en stor frukost innehållande knäckemackor med ost & skinka, två koppar kaffe, en kopp te och en apelsin. Jag har städat lite och hunnit fixa mig utan att behöva skynda. Helt underbart.
Ska plugga lite till sedan tar jag bussen till skolan. Hoppas ni mår bra där ute ni också. KRAM


just nu


I den här stunden, just precis här och nu känner jag mig riktigt lycklig. Hela jag är fylld med lyckokänslor.

Jag känner att jag tror på mig själv. Jag tror på livet. Jag är helt säker på att jag kommer hitta mig själv och det jag trivs med, jag är helt säker på det. Och den känslan är helt obeskrivlig.

Ikväll var jag på bio med mamma, pappa och vibbe. Vi såg en film som gav mig enorm kraft. Den fick mig att tro på allting som går att tro på. Känslan kommer att avta, men just nu känner jag mig så fylld med nya krafter, nya känslor och nytt mod.

Livet är ett spel. Ibland vinner man, ibland förlorar man. Men om man inte satsar förlorar man alltid, oavsett oddsen.

tack för mig ♥en elegi för alla sorger den här hösten handla om9 DAGAR KVAR......


HEJIdag mår jag inte så jättebra, för imorgon har jag nationella prov i engelska, muntlig del. Men det känns inte överdrivet jobbigt. Men bara just därför så känns det jobbigt, för det borde kännas jobbigt liksom? Konstig känsla. Men jag vill bara ha det överstökat, så försvinner den där känslan vet jag.

Dessutom försov jag mig imorse. Det gjorde iofs ingenting eftersom jag fick närvaro ändå. Och jag lämnade in min ledighetsansökan och har varit i gamla stan och lämnat CVn. Sov mycket inatt också.

Men ändå mår jag inte riktigt hundra, jag har träning ikväll men jag har ingen lust. Hoppas det känns bättre efter träningen iaf.

pussvarje människa måste göra vad varje människa måste göraoch det är när personer börjar inse vad man själv måste göra som alla börjar gå olika vägar här i livet. Därför tycker jag det är viktigt att vara självständig, för ingen människa vill samma sak och därför kan man inte göra vad alla andra gör hela tiden. Man måste laga egna vägar och sluta gå i andras spår.
nostalgi
Sommartid Jag är tystnaden och vinden.
Mitt land är ditt land allt är fritt.
Sommartid Jag är lyssnaren, som tårar mot din kind.
Min dröm är din...

Så länge hjärtat mitt slår, så minns jag dig när,
du stack ett hål i min kevlarsjäl.
Och så blev du mitt sår, och jag blöder ihjäl.
Kom gör ett hål i min kevlar... själ.

Sommartid, var är hjärnan här är våldet.
Mitt land är mitt land, bara mitt.
Sommartid, i socialstyrelsens folder är allt svart och vitt.
Din dröm är min...

Så länge hjärtat mitt slår, så minns jag dig när,
du stack ett hål i min kevlarsjäl.
Och så blev du mitt sår, och jag blöder ihjäl.
Kom gör ett hål i min kevlar... själ.

Så Länge hjärtat mitt slår, så minns jag dig när,
du stack ett hål i min kevlarsjäl. (Min dröm är din nu)
Och så blev du mitt sår, och jag blöder ihjäl.
Kom gör ett hål i min kevlarsjäl. (Din dröm är min nu)

Så Länge hjärtat mitt slår, så minns jag dig när,
du stack ett hål i min kevlar själ. (Min dröm är din nu)
Och så blev du mitt sår, och jag blöder ihjäl.
Kom gör ett hål i min kevlar... själ.
en bokJag började precis läsa en bok som ska göra mig snäppet klokare, den säger bland annat:

"förändra det som kan förändras, acceptera det som inte kan förändras och var klok nog att se skillnaden"


"Livet är det som pågår medan vi är upptagna med att göra andra planer"


uppdateringBra helg, fylld med skratt! Underbart att få umgås med människor man känner och mår bra av. 

Fredag - Var med Anna och senare på kvällen umgicks jag med örbytjejerna. Riktigt skön kväll! Linda kom till mig på natten och sov över!
Lördag - Match. Fick spela hela matchen och fick jättemycket bra kritik av mina tränare efteråt, det var längesedan så nu känner jag mig mycket mer motiverad till att träna och diverse. På kvällen fyllde Emma 17, vi firade henne genom en god middag och god efterrätt, tittande på melodifestivalen och mycket skratt även den här kvällen. Det var roligt att träffa konfisarna!
Söndag - Sova ut. Pratat med Linda i telefon och sedan har jag pluggat samhälle och svenska + att jag gjort om mitt CV ytterligare!


Och det är typ det som händer i mitt liv just nu, mina dagar går mest åt till att njuta av mitt nya rum och det fina vädret. JAG ÄLSKAR VÅR! Och mitt rum + fint väder gör mig automatiskt mycket mer motiverad till skola och träning.

Imorgon kommer Moa och Magdis hem till mig på pannkaksfrukost, kommer bli trevligt. Sedan har jag fyra uppdrag att utföra under dagen:
- Psykologi lektion
- Hämta underskrift av lärare så min ledighetsansökan kan beviljas (Bokat, åker till nordnorge 29 Mars och är borta fram tills 8 April, jag längtar!)
- Åka in till stan och lämna CV
- Träning

Tack och hej!


friday i'm in love with örbytjejerEn riktigt bra kväll med fina människor. Gammal vänskap är fin vänskap! 12 år and still going strong;
vårkänslor


Anledningen till att jag känner att våren är påväg är just för att jag känner mig mycket mer motiverad till saker och ting. Istället för att jag känner för att ligga hemma i sängen och dö så vill jag ut. Jag vill träffa människor, jag vill anstränga mig för att få ett jobb, jag vill resa, jag vill köpa nya kläder, umgås och bara leva! Jag känner till och med för att ta tag i skolan.

Jag känner också ett enormt behov av att vara självständig också. Jag vill typ göra allting helt själv, utan någon hjälp. Bevisa för mig själv att jag klarar det. Det vore grymt för mitt i vanliga fall usla självförtroende!

Vad som behövs göras:

- Börja med Samhälle B tentan
- Göra klart engelska häftet och lämna in det¨
- Skriva ut engelska inlämningen och lämna in den
- Skriva om mitt CV
- Ta en dag på stan och gå runt och lämna CVn


Igår umgicks jag för övrigt med Lussan och Magdis. Vi tog en fika på café string och hade underbart roligt!i bloggen för ett år sen, 9/3-2009"Jag vaknade med att jag hade extremt ont i mitt huvud, jag kände mig tjock i halsen och väldigt förkyld. Dessutom sov jag så djupt att det var verkligen jobbigt att stiga upp. Jag bokstavligen slet mig upp ur sängen"

Det sjuka är att exakt sådär känner jag mig idag. Ett år senare, på pricken! Eller nästan iaf. Sov inte så djupt, men ändå!


det är inte hur man har det, utan hur man tar detMINA FRAMTIDA MÅL: (konkreta)

- skriva ett nytt CV och ta en hel dag och gå runt och lämna dom
- lämna in de två engelska uppgifterna (som jag är klar med men kommer aldrig till skott att lämna in dom)
- sätta igång med samhällen på riktigt
- sätta upp spegeln i mitt rum

MINA FRAMTIDA MÅL: (okonkreta)

- inte trappa ner på pluggandet
- sova bättre
- träffa fler vänner
- hålla rummet städat
- spara pengar (fast också köpa nya kläder)

Just nu känner jag mig så himla sliten och inte alls utvilad. Det känns som om jag ligger efter i skolan fast jag själv vet att jag inte gör det. Jag vet att jag varit duktig i skolan på sistone och provet imorse gick ju faktiskt bättre än förväntat. Men ändå har jag inte kontroll känns det som.

Jag längtar till påsklovet om vi åker till nordnorge. Över en vecka att återhämta mig på. Tänk. Kvällar framför den öppna spisen, korsord, musik, promenader, god mat, bakning, pussel, böcker, duntäcken, kortspel, sovmornar, familje prat, mjukis kläder, plugg, te, våfflor, stor frukost, ensamhet, vila, sockor, tidningar och massa annat. Jag kan inte låta bli att redan börja njuta lite när jag tänker på det. För just nu känner jag mig omotiverad, trött, sliten, smått sjuk osv. Känns som om jag ska svimma av trötthet. Borde man ta en powernap?

VÅR
Vår är en årstid för vänner. Och den här helgen har jag verkligen umgåtts med en vän, antagligen en av dom bästa också. Lyckost mig!dessutom har jag hittat en mumsig klänning som jag typ ska äta upp när jag fått råd att köpa den;


idag har jag...


... inte ätit lunch eller middag
... inte tagit av mig pyjamasbyxorna
... livnärat mig på frukt, choklad, mandlar och glass
... skickat in naturkunskapen och gjort lite specialidrott
... pratat med anna och linda i telefonen
... städat
... tittat på 6 avsnitt one tree hill
... inte gått ut genom dörren
... inte träffat någon annan mer än mamma och pappa
... varit ensam hemma nästan hela dagen

... inte åstakommit något alls i stort sett
... haft sportlov


Tummen upp för att isolera sig på sportlovet!inside and out

Jag lagade mat igår! Det är något jag länge tänkt att jag ska börja lära mig. Så jag gjorde lasagne, jag är faktiskt imponerad över min insats för det blev faktiskt bättre än vad jag trodde. Den blev lite bränd, men det var första gången och då är det okej att den blir lite bränd.

Igår kväll umgicks jag med Camilla & Lisa. Vi satt långt in på natten och samtalade, trevlig kväll med trevligt folk. Jag gick hem med ett leende på läpparna.

Det gick också helt okej att vara duktig igår. Jag gjorde allt jag skulle utom pluggandet.. Men det är vad jag tänkte sätta igång med nu faktiskt. klockan är över två och jag har suttit och sett på OTH hela morgonen, har lite smått skuldkänslor nu. För jag borde verkligen börja plugga, med tanke på hur mycket jag har. Borde också gå ut och springa, men dum som jag är lämnade jag mina joggingskor på IP igår.

I'm out!

look what youve doneJag behöver inspiration. Jag behöver äkta saker i mitt liv. För vad är ett liv som inte är äkta? vad är ett liv utan äkta vänner? utan äkta kärlek?

Kärlek från musik, från vänner, från en pojk/flickvän, från ett jobb. Allt kan vara kärlek, men så länge den är äkta så är den värdefull.
Pengar är inte kärlek, så länge man inte brinner för det man får pengarna av, men det är fortfarande inte själva pengarna som är kärleken då. Populäritet och status är inte kärlek, så länge de personerna som ger en det inte är äkta. Jag vill hellre få äkta kärlek från två enda vänner än att få falsk kärlek från en hel klass. Det jag menar är inte att allt i ens liv måste vara sann kärlek, för det går inte. Men så länge den största delen består av det som jag kallar äkta kärlek, så tror jag att känslan av lycka är lättare att nå.

Det handlar inte om det yttre, det handlar inte om en utsida, en fasad. Även om samhället är uppbyggd på det viset att det är utsidan som ger insidan en chans. Hur som helst är vi alla medvetna om det här, och det är en sorglig sanning. Men alla har någon som känner en, alla har någon som ger en äkta kärlek. Och det är den kärleken man ska tro på.


livet på en pinneDå var det sportlov. sport-lov. sport lov. SPORTLOV. sportLOV. lovSPORT.

vad händer på sportlovet? jovisst. Man åker till sälen, åre, alperna, indien! ... eller så stannar man hemma som jag då och dör i mitt egna rum. Min mamma trodde faktiskt jag var död igår då hon hittade mig sovandes i min säng med kläderna på klockan åtta. Men icke, jag passade bara på att somna tidigt. 

Starten på lovet har varit bra! I fredags var jag modell för en dag med anna. Vi blev sminkade, fixade och sedan fotograferade i en studio. Önskar jag kunde lagt upp bilder, men jag köpte inga för dom var snordyra. Men upplevelsen var hur kul som helst! :) och gratis dessutom.  
På lördagskvällen var det maskerad på Dalarö! också jätteroligt! Dagen efter var jag och Christel på eriksdalsbadet och tog fram våra barnasinnen. Bra dag helt enkelt! har inte skrattat så mycket som jag gjorde den dagen på väldigt länge. Hela dagen gick till skrattanfall. Fick seriöst träningsverk.
Och inatt har jag då sovit 14 timmar. Vaknade upp utan några planer, så jag och frida drog och bowla! En bra dag med en bra vän helt enkelt. Underbart!

Imorgon blir det att göra en massa ärenden;
 
Hämta ut ID-kortet
Hämta ut vaccin (eller något sånt var det) till livmoderhalscancer och sedan boka tid
Plugga specialidrott
Plugga psykologi
Träna


Och på kvällen ska jag träffa Lisa och Camilla. Lär bli en toppenkväll tror jag :)

Hoppas livet leker, kram!RSS 2.0