är ni kvar?Trots noll uppdatering så är ni kvar alla ni som alltid läser. Helt i onödan! Nej men det glädjer mig att ni trots kass uppdatering fortfarande läser. Måste tyvärr säga att jag känner noll inspiration för att blogga. Mitt liv är väldigt mellanmjölk just nu och jag har ingenting att skriva. För jag är varken lycklig eller olycklig, skoltrött eller motiverad. Jag längtar inte jättemycket till sommaren eller fasar för den, jag känner inga nya känslor eller har något gammalt jag tänker på osv. Ni fattar. Mitt liv går runt och runt i samma cirkel. Ni alla har väl upplevt det. Jag går till skolan, skrattar lite, klagar lite, går på lektioner, går hem, pluggar, tränar, äter, sover. Sedan går jag till skolan igen, skrattar lite, klagar lite, går på lektioner, går hem, pluggar, tränar, äter och sen sover. Sedan så går jag till skolan, skrattar lite, klagar lite...... osv. Ingenting känns dåligt, men ingenting ger mig lyckorus heller. Jag känner mig inte sugen på att festa heller, eller plugga nu in i det sista så jag får dom där betygen. Träna känns inte heller jättekul, men som allting annat så känns det inte hemskt heller.

Men som sagt, jag tror att detta beror på att jag är i en period med mycket tankar inom mig. Jag har inte tiden att fokusera på mitt liv utåt, jag har nog med att sortera och förstå mig på mina egna känslor och tankar. Därför blir det en sådan där cirkel som går runt, runt, runt.

Jag äter iallafall. Som ett svin. Det är typ det jag gör. Hoppas era liv är lite mer händelserika iallafall. I helgen åker jag till Ann-jeanette iallafall, hoppas på fint väder och god man. Kanske en nypa inspiration också + lite lyckorus som grädde på moset.

Puss.
a time for a changeDet är så jobbigt det här med livet och människan. För när man förändras, så blir det automatiskt att måste förändra sin livsstil också. Jag lever ju mitt liv efter hur jag är som person, och då jag går igenom en personlighetsförändring så finns det bara en sak för mig att göra: förändra min livsstil också.

Länge sen jag bloggade och jag vet inte. Jag har verkligen haft tiden, men har inte haft luste bara. Det blir så ibland. Har iaf haft en mellantid nu, det vinglar mellan att vara lyckligast i världen till världens olyckligaste. Men perioden har varit nyttig, men väldigt fundersam. Jag har haft mycket roligt och träffat många människor, men sedan då jag varit själv så har jag tänkt mycket.
Jag finner det roligast att skriva då jag är på bra humör, och det är jag! Men bara när jag är bland folk. Fast å andra sidan är jag verkligen inte deppig så fort jag kommer hem, bara inte tillräckligt glad för att skriva :)

Mina ord skänker jag i dessa tider till min dagbok. Det finns mycket som jag kan dela med mig av i den, men som jag inte gör här. Jaja, update på vad jag gjort då;

- haft samtal med lisa
- hoppat studsmatta med magdis och vera
- gått på spa med systrar och mamma
- fikat med linnea på ett litet gulligt café i gamla stan
- varit i kungsträdgården med mamma
- umgåtts med christel, köpt peace and love biljetter
- ätit middag hos leah och myst med tjejerna från klassen
- umgåtts med linda
- ätit thai med camilla och lisa och skrattat min mage ut och in
- haft piknik med camilla och lisa, samt spelat geni och haft frukt och te-stund med dom!
- solat med anna & ida
- solat med mamma och ätit frukost med henne i stort sett varje dag
- sovit över hos totte och hängt på hennes gräsmatta ett antal timmar
- tränat
- solat på håltimmarna i skolan
- firat 17e maj på skansen
- tittat på The O.C och diskuterat moln med ewelito
- insett hur mycket bättre jag är i skolan

Mjao. Men visst jag är inte rastlös, men det mesta som sker just nu är i mitt huvud! Sommaren närmar sig iallafall och ju gladare min klass blir, ju mer inser jag att jag älskar den.

Kram och ajö! :)wonderfulIgår tog jag cykeln hem till Lisa, det var en riktigt skön sommarkväll. Med vinden i håret cyklade jag hem till Lisa och väl där så började jag och Lisa skära upp frukt av alla dess slag. Ananas, jordgubbar, apelsiner, druvor, fruktcocktail etc. Vi ställde allting på en bricka och gick sedan ut på balkongen. Camilla kom efter inte så lång tid och någon timme framöver satt vi på Lisas balkong och pratade, lyssnade på gyllene tider och njöt av sommarkvällen. Sedan gick vi in, gjorde te, satte oss på en filt och spelade familjegeni! Och jag avslutade sedan kvällen så som jag började den, på cykeln! Haha. Det blev en bra kväll iallafall.

Idag har jag legat ute i solen hela dagen med syster bredvid. Och nu är klockan sex och pappa har satt på grillen, det blir första middagen utomhus för i år, tänka sig. Ikväll kommer Natasha och Anna hem till mig, vi får se vad vi hittar på. Men eftersom det även den här kvällen är en äkta sommarkväll så lär vi utnyttja det :)

Tänk att livet alltid ljusnar då sommaren närmar sig. Jag känner mig gladare och gladare efter varje dag som går. Åhhhh!
Måste ta med mamma in till stan för att köpa ny kamera, så att jag kan börja fota igen! Puss

halv åtta hos aliceIgår hade jag en trevlig kväll hemma hos Leah. Vi åt fläskfilé, potatissallad, potatisgratäng med bearneiesås. Till det drack vi vin. Men största delen av kvällen spenderades på Leahs balkong, omtumlande i filtar, rökandes, pratandes, drickandes och skrattandes.

Klockan blev fem och vi värmde baguetter, såg på film, rökte lite mera.

Det var en bra kväll. Ikväll ska jag hem till Lisa. Det ska nog få mig på humör, busskortet är nämligen borta. fuck....

senaste


Titta vad jag gjorde iförrgår!Kungsträdgården med mamma! Vi tog vårat förnuft till fånga helt enkelt och åkte in. Underbar dag med en underbar mamma.

Men det bästa av allt är nog ändå att.... JAG OCH CHRISTEL NU KÖPT BILJETTER TILL PEACE AND LOVE!!!! :
Billy Talent, Lily Allen, Kent, The Hives, The Kooks, Johnossi, Lasse Lindh, Marcus Krunegård, Melissa Horn, Shout Out Louds och Mando Diao är bara några av banden som ska dit! ÅHHH, JAG LÄNGTAR
darling, go homeJag vill ha något nytt, se några nya platser, träffa nytt folk, lyssna på ny musik. Jag vill göra något annat, känna känslor jag inte brukar känna, tänka i tankevägar jag inte brukar tänka i. Det skulle inte förvåna mig själv om jag åkte bort ett år själv, bara för att jag känner brist på utmaningar och action. Jag hatar att vänta på att saker ska förändras, att saker ska ske. Just nu sitter jag fast i ett jobbigt läge bara.

Alltså, man vet så lite om vad livet egentligen är. Så därför går iallafall jag runt med den här ständiga oron.


"jag har en kompis"Det är såna här kvällar som verkligen får en att vilja leva. Det är såna här kvällar som man inser hur meningsfullt livet egentligen kan vara.

Jag lämnar det så.jag vill bara meddela..


... att jag tar tag i mitt liv. Jag gör något åt det, jag förändrar det medvetet, jag handlar och agerar med en tanke bakom. Det är vad jag gör just nu.


en tanke


Vi läser i tidningen varje dag om unga människor som plötsligt dör i olyckor, blir mördade eller på något annat vis går bort. Vi ser ett namn, tänker "vad hemskt" och sedan vänder vi blad.
    Efter vi lagt ifrån oss tidningen är det som att det man nyss läste aldrig hänt, det är som bortblåst och ens dag fortsätter precis som vilken annan dag som helst. Vi liksom kliver av bussen, går på lektionerna, går hem, pluggar lite, går på träning, ringer en kompis etc. Men vad är det vi mer gör under dagen? Vad är det som vi mer gör som tyder så mycket på att det vi imorse läste i tidningen inte berörde eller påverkade oss? Vi klagar. Vi klagar på allt, på lärare som av någon anledning pratar för långsamt eller ger för mycket läxor, vi nöter kompisars små misstag och bagateller inför varandra, vi stör oss på våra föräldrar för att dom av någon anledning inte vet någonting, vi tänker arga tankar om tanten på bussen som gjorde så att bussresan tog lite längre tid just för att hon hade med sig sin rullator, vi säger att vi hatar folk som vi egentligen inte hatar, vi tycker att våra syskon är jobbiga utan anledning, vi tycker inte att livet är tillräckligt bra osv. Det finns alltid något som man klagar på varje dag.
    Om det inte är vädret så är det skavsåret, om det inte är skavsåret så är det den urladdade mobilen, om det inte är den urladdade mobilen är det den lite för starkt kryddade maten som mamma så omsorgsfullt gjorde idag, om det inte är den för starkt kryddade maten så är det en vän som avbröt mig idag när jag pratade, och om det inte är det så är det träningen som var tråkig osv. Det finns alltid något. Ser ni poängen? Det är helt sjukt! Men såhär är det. Det finns alltid mer av allt, det handlar bara om vad i ens liv man väljer att lyfta fram och fokusera på. Jag vet att det låter klyshigt men det är VERKLIGEN så. Jag skulle kunna komma på exakt lika många bra saker som dåliga saker om min dag, om jag bara ansträngde mig så skulle jag kunna få dubbelt så många bra saker. Alltså precis som om det man klagar på kan vara allt så kan det bra (vad är motsatsen till klaga?) också vara allt.
   Gubben som lät mig gå före i kön idag på 7eleven, håltimmen på engelskan, den laddade ipoden, den goda efterrätten, min tröja som kom fram idag, min vän som sa att mitt hår var snyggt idag, bussarna som faktiskt tajmade, yougurten i kylen som för en gång skull faktiskt inte var slut, att den där tjejen som aldrig brukar hälsa på mig hälsade på mig, någon i klassens otroligt bra humör, att favoritknäckemackorna i matsalen var där idag, att jag inte försov mig, den glada busshauffören som hejade på mig på farsta-bussen, att pappa hämtade mig från träningen osv.
   Man kan ju tänka lite som så att "vad är det att vara glad för? det gör väl inte mitt liv bättre för att busshauffören imorse verkade så himla glad?" Nej kanske inte. Men hur jävla ledsen blir man egentligen av att ens kompis avbröt en idag när man pratade? Hur mycket förstör det ens liv? Inte ett dugg, om man inte låter det göra det förstås. Men det är väl det jag menar, man kan välja så mycket här i livet och jag tycker att människor över lag är så himla dåliga på att tänka igenom sina val och göra dom. Man gör det som är bekvämast men sämst. Och det slutar ju med att man blir bitter, automatiskt. Man blir en bitterfitta :)

Nu trallade jag vidare på något helt annat. Min tanke med det här inlägget var egentligen att poängtera hur mycket här i livet som vi tar förgivet. Vi tar förgivet att personer runt om oss ska vara där imorgon också, vi tar förgivet att folk som alltid har brytt sig alltid ska bry sig, vi tar förgivet och förväntar oss att folk omkring oss ska agera på ett visst sätt. Det finns så mycket här i världen som vi tar förgivet. Vi måste sluta med det för att skapa en bättre värld. Vi måste sluta att förvänta saker av folk, om vi aldrig ger något tillbaka. Om man bara leker med tanken att någon som man idag har klagat på skulle dö imorgon, skulle man ångra att man klagade på det man gjorde då? Förmodligen. Jag menar inte att man aldrig ska få klaga på saker, för det går ju inte heller. Men det finns så mycket små bagateller, som egentligen inte har någon betydelse, som är helt onödiga. Det är de sakerna man skulle ångra.

Jag vet inte om jag nått ut så att ni förstått vad jag menar. Men tanken förstår ni nog.

♥ Kärlek till er iallafall ♥
with flowers in my hairIdag när jag vaknade och tittade ut genom fönstret var skogen nedanför mig full med såna här:När jag efteråt gick ut för att hämta posten, såg himlen ut såhär:Och det var allt vad som behövdes för att det skulle bli en bra dag!

Nu ska jag äta mellis, plugga natur och ikväll blir det träning! Hare gött.tjockis- söndagJag har en hemsk vecka framför mig. Men den är typ lagom hemsk, jag känner inte för att dö när jag tänker på den. Jag blir inte deprimerad av att tänka på den, men ändå är den verkligen hemsk. Av någon anledning ser jag den som en utmaning. Ooooj, vilken pluggis jag låter som. Typ hejjagtyckeromskolanförmankanlärasigbrasakerochmanbordetaskolansomenutmaningochenmöjlighet. Så är det inte! 

Hur som helst så tänkte jag inleda veckan med en bra sömn, så nu är klockan halv elva och jag ska snart gå och borsta tänderna och sova! Imorgon ska jag upp ganska tidigt, jag ska till örbyskolan med anna för att titta på en lågstadieklass lektion och analysera småglin. Kuul!

Idag har jag iallafall varit fruktansvärt onyttig. Vågar inte säga vad jag stoppat i mig. Det slutade iallafall med att jag vispade grädde, hällde i massa oboypulver i den vispade grädden och åt sedan upp det med sked. Jag kände nämligen för lite chokladmouss. Fyfan vad äckligt det låter. Jag ångrar mig genast att jag åt det ;(

Nej, nu ska jag sova. Jag har haft en bra helg! I fredags blev att ta hissen upp till toppen av globen, shoppa, gå på spa och äta restaurang med mamma, vibbe och A-J. I Lördags var det match mot Älvsjö, vinst med 2-0, gött! På kvällen var det sedan god middag med vin och en massa prat och disskusioner på kvällen med ma, pa och systrar. Och idag har jag varit på Emelies konfirmation, träffat trevligt folk och tagit det lugnt. Är faktiskt riktigt nöjd med helgen!
Nu väntar en intensiv vecka. Hoppas ni mår bra där ute i vimlet! Kram och hej, tack för mig

förändra det du kan förändra, acceptera det du inte kan förändra

 

Jag vill se något nytt, träffa några nya, göra något nytt. Och det ska jag göra också.ja, kära rubrik


Jag lovar att
jag aldrig någonsin ska på något sätt försöka få mig själv och mitt liv att framstå som något annat än vad det egentligen är. Varken här i bloggen, på facebook, i verkligheten eller någon annanstans. Främst för min skull, för jag mår mycket bättre av att vara ärlig, erkänna mina svagheter och faktiskt stå för att mitt liv inte är perfekt hela tiden. Jag mår bra av det för att då slipper jag gå runt och känna mig som en bluff, jag slipper också behöva kämpa för att få mitt liv att framstå som något annat när jag träffar folk. Det fungerar ju inte att hela tiden skriva hur lycklig man är och göra allt som går för att få folk att tro att man lever världens bästa liv. och sen, när man kommer ut i det sociala, börja bete sig jättedeprimerad. Hur konstig framstår man inte som då? Folk skulle ju se igenom det direkt. Det betyder alltså att när man träffar folk måste man försöka bete sig så som man fått sig själv att framstå som på för exempelvis internet. Och hur jobbigt blir inte det i längden?
    Och sedan vill jag göra det för er skull också. Seriöst, man mår ju bara dåligt när man läser bloggar, är inne på facebook, bilddagboken eller vad fan man är inne på och ser att det inte finns en kotte som visar tecken på svaghet, feghet, olycka, brist på livsglädje, dåligt självförtroende, dålig självkänsla, komplex, misslyckanden, ensamhet, oro, ångest etc. Och så sitter man där själv och känner sig totalt misslyckad för att man själv har ett sådant tråkigt och ångestladdat liv. Speciellt om man är i en dålig period och faktiskt mår dåligt. För sanningen är den att så fort jag kommer in på en blogg som är mänsklig så fastnar jag. Jag beundrar människor som är ärliga och som aldrig försöker förvränga sanningen och få sitt liv att framstå som bättre än vad det är. Det är verkligen något som jag blir imponerad av, just för att det finns så få som faktiskt vågar stå för det. När jag pratar om "mänskliga" bloggar pratar jag inte om personer som klagar. För alla klagar och tycker synd om sig själva. hela, hela tiden. Jag pratar om de personer som verkligen ger en äkta bild av de själva, och att bilden de ger ut är äkta märks tydligt. Jag pratar om de människor som låter bli att överdriva och gå runt sanningen, varken åt det bra eller dåliga hållet. Jag vet inte om ni förstår vad jag menar. Men det finns vissa människor som alltid vill sticka ut, så antingen är allting jättedåligt och man vill dö, eller så är allting helt perfekt. Det är inte heller mänskligt. Och det finns många som hoppar över att berätta saker som skulle ge ut en felaktig bild till de som läser, typ små misslyckanden. Det är inte heller mänskligt.
    Jag vet inte alls om ni förstår hur jag menar, men jag kan inte förklara det bättre än så. Jag vill att min blogg ska vara så pass mänsklig som möjligt. Jag är inte ute efter att folk ska avundas mitt liv, eller tycka synd om mig. Jag är ute efter att bara stå för allting jag gör, dåligt som bra. Jag vill bara stå för mitt liv, allt från det bra jag gör till det dåliga.

RSS 2.0