kaffe och cigg


Min dag då.

Försov mig till svenskan. Åt hälsofil med müsli till frukost. Gick på kriminologin, fick massa beröm för mitt hår av flera personer. Jobbade bra på kriminologin. Åt lunch med Fia, pastagratäng. Satt i bibloteket och läste igenom kriminologin, läste samhällen och strök under olika slags fakta, pluggade körkortsteori, började känna mig sjuk. Anna kom till skolan - vi gjorde lite kommunikation. Jag kände mig ännu sjukare. sen påväg hem höll jag på att dö för jag kände mig så sjuk. Hemma såg jag på film med mamma, drack kaffe och åt tre hela mazarin. Sen satt jag lite vid datan, pratade med Anna på facebook och fick ännu mer update om hur hon har det och glada nyheter om att hon troligtvis kommer och bor hos mig runt min studentskiva + går på den, har lyssnat på andras spotifylistor och känt mig ännu mera sjuk. Och nu sitter jag här och känner mig sjuk. Hoppas i smyg att jag är sjuk imorgon också - eller?
Juste. mamma hade lagat sjukt god mat idag, laxfjärilar med ris, holande sås, grekisk youghurt och stekt lök.

hejdå!

läste btw ett snyggt citat igår, värt att publiceras i min så stört populära blogg: you never know how strong ou are until being strong is the only choice you have

GLAD
     
     
if you would die tomorrow how would you live today?


... stod det på en lapp fastklistrad mitt framför mig på bussen idag. Nyss faktiskt.

för övrigt så är det sjukt att jag måste springa från busshållplatsen och hem bara för att det är så jävla kallt.
Annars har jag gjort mycket bra saker idag, så jag känner mig stolt över mig själv.Moa

Ikväll har jag umgåtts med Moa. åh vad jag tycker om Moa! Vi har ägnat kvällen åt att möblera om hennes rum, dra upp soffor och saker från hennes källare till rummet, ordnat med hyllor osv, jätteroligt. Och jättefint blev det när vi blev klara! Sen har vi druckit te och pratat både framtid och minnen, spelat Koron och ätit en jättegod middag med hennes familj- som för övrigt är så himla jordnära, trivs verkligen i hennes familj. Att umgås med Moa får mig verkligen att må bra, jag blir så lugn och det är så jävla enkelt att bara vara sig själv med henne. Jag älskar hennes hus, jag älskar hennes familj och blir helt fylld med ro bara av att gå in i deras hus. Moa är någon som verkligen ger mig bra energi. Att umgås med henne får mig självklart också att tänka tillbaka på underbara Husarö, tittade igenom bilder nu. Husarö är verkligen ett minne. gud vad man kan se tillbaka! Ändå var det bara 3 veckor. Och vi var så små. Men hade så jävla roligt, jag träffade så många nya människor och lärde känna dom, bär med mig så många minnen där ifrån och det är helt sjukt så mycket vi gjorde och lärde oss. Verkligen bara fina minnen att minnas!

harder, better, faster, stronger


Nu frukost och körkortsteori! PUSSlars winnerbäck är helt okej.


Har en otroligt ovanlig känsla i mig, som jag nästan aldrig känner. Jag känner mig nöjd, fast mitt liv inte är något speciellt för stunden. Inga vilda fester, inget glamoröst, ingen kille på G. Ingenting speciellt helt enkelt. Men jag mår så himla bra, jag känner mig lugn i mig själv och i mitt liv. Det känns skönt att kunna välja att göra ingenting just för att det är skönt. Jag vill göra ingenting, eller jag gör saker för mig själv som själv njuter av, fast än det klassas som "ingenting".
Åh, känslan är så skön. Jag behöver inte massa saker utanför mitt liv för att kunna njuta av en hel dag för mig själv sittandes och göra "ingenting". Jag har alltid behövt hetsa en period, haft mycket för mig, träffat massa kompisar för att just kunna njuta av att bara ta det lugnt. Men jag är inte stressad nu, jag har inte varit på massa fester, eller träffat massa kompisar hit och dit. Jag är lugn, men ändå uppskattar jag att ta det lugnt.

Jag är alltid så stressad i mitt liv och i mig själv. Jag är alltid påväg, har alltid något planerat, alltid något jag bestämt att jag ska göra, jag har alltid en förändring på mig själv jag vill göra. Jag oroar mig alltid om jag är stilla eller inte har något planerat. Men nu gör jag inte det och det är SÅ JÄVLA SKÖNT. Jag känner mig stabil, jag vet mina vänner, jag vet vart jag har mig själv, jag vet min familj och jag känner mig inte stressad.


Jag tänkte på en sak idag. Det här med "att ta någon förgivet". Jag anser faktiskt att var och en har ansvar för att ingen tar en förgivet, om någon tar mig förgivet - då är det antagligen mitt eget fel. Det finns ju fall när det till exempel är obalans i en vänskapsrelation, till exempel: Maja känner inte för att ha en så nära relation med Ida som Ida känner för, Maja vill ta avstånd och gör det också- sen efter några veckor efter hon tagit avstånd får Maja helt plötsligt för sig att nu vill hon börja umgås med Ida igen- om då Ida visar att det är lugnt att Maja kommer och går som hon vill, då kommer Maja självklart att ta Ida förgivet, för då har Ida markerat att det är okej, jag umgås med dig när du vill umgås med mig. Om Ida istället inte hade varit tillgänglig då och markerat att du gjorde ditt val att ta avstånd, nu får du stå för det, då får Maja istället stå för att hon tidigare tog avstånd. Och det tycker jag alla ska tänka på. Om jag känner att jag vill dra mig undan någon, om jag anser att en relation blivit för mycket, då ska jag absolut dra mig undan- men jag måste då räkna med att den här personen kanske inte är kvar sen. Och om man fortfarande känner att nej, jag vill dra mig undan - då är det ett val man gör och då får man stå för det och räkna med konsekvenserna. Och jag hoppas att alla människor någon gång lär sig hur man gör för att andra inte ska ta en förgivet, jag tror faktiskt det handlar om ren självrespekt. Man låter inte någon komma till en när det passar den. Man måste se till att hitta en balans, en vänskapsrelation utan balans är en dålig relation, punkt liksom. Och speciellt när det kommer till killar, tjejer måste markera för killar att det inte är okej att behandla en hur man vill. Man kan styra över hur mycket respekt folk har för en eller inte. Om en kille dumpar mig på att svinigt sätt har han antagligen för lite respekt för mig och tar mig förgivet. och han får knappast mera respekt för mig om jag trots hans dåliga beteende blir desperat och säger hur mycket jag älskar honom. Då visar man ju verkligen att han kan få behandla en hur man vill. Om han behandlar mig sämre, kommer jag bara skrika högre hur mycket jag älskar honom.

Alltså nu när jag kommit till den här insikten tycker jag att det är sjukt hur andra inte kan se det. Men jag har själv inte sett det här, och jag fattar inte hur jag inte kan ha sett det. För det är ju verkligen såhär. Jag bestämmer hur illa folk får behandla mig, jag bestämmer hur mycket respekt folk har för mig, jag bestämmer om människor tar mig förgivet eller inte.

Självklart har jag förståelse och säger inte att alla som agerar desperat mot deras sviniga killar är dumma i huvudet. Jag vet att det är väldigt svårt. Men det är ändå sant, man sätter sin egna ribba och sin egna respekt.me, myself and I


Har spenderat mina senaste dagarna med min familj.

Torsdag= Bowling med pappa
Fredag= bio + restaurang med mamma, pappa och syster
Lördag= Filmkväll med mamma och pappa
Söndag= Mammas födelsedag. Blir antagligen umgänge med familjen den här dagen också, varför bryta vana?

Men det känns bra. Jävligt bra faktiskt.
Håller också på att smida planer för mig själv och min egna framtid, känns också bra. Kom på att jag varken berättat eller lagt upp några bilder från egypten heller, jag kör två flugor i samma smäll vetja:

När vi kom till flygplatsen i Egypten möttes vi av det här..


som ni förstår var det kväll när vi kom dit, men dagen efter passade vi på att ta en gratis rundtur med en buss i staden vi bodde i, då såg första mötet med självaste havet ut såhär:


Trots synen på det vacka havet var vi mest vid poolen de första dagarna..


Men sen ångrade vi oss när vi tog oss en ordenligt titt på havet nedanför oss..


Efter någon dag vid både pool och strand kände vi för något nytt, och tänkte att en båttur till en ny ö vore spännande..


och när vi väl la till vid ön visade det sig att det var en riktigt fin ö..

... som även visade sig ha en mycket fin utsikt

Efter ö-visiten blev det några dagar vid stranden på hotellet och vi fick en väldigt bra kontakt med alla de som jobbade där.. En av dom gav mig ett väldigt fint armband!


Och varje dag när vi kom tillbaka till hotellrummet så hade städarna gjort trevliga bus inne på rummen :)


samma kväll som jag fick armbandet var det Egyptisk afton på hotellet, det var väldigt litet men det var det som gjorde det så mysigt
Dagarna gick och när nästsista dagen var kommen så insåg vi att vi väldigt gärna ville tillbaka till den där ön vi tidigare var på, den här dagen blev också den bästa dagen..


Dock så spenderade vi mycket mera tid på båten den här gången..

fast ett litet stopp på ön blev det ändå..


På hemvägen sedan lyckades jag och mamma se delfinerna.. och vi var faktiskt de enda som fick se dom på den här turen. exakt här stod vi när vi såg dom..


Eftersom vi spenderade så mycket tid på båten hann vi lära känna de som arbetade där också..

På delad plats med människorna vi hade så kul med den här dagen kom nog själva snorklingen. Det var verkligen en upplevelse, inte minst för min kära mor som knappt förstod att röret som man andas i skulle vara ovanför ytan..


och sedan avslutades dagen med en riktigt fin solnedgång..Ja, det var lite från denna underbara vecka. Nu ska jag sova. Puss godnatt!

FAKTA OCH DAGENS INSIKTOm man är nöjd i sitt liv, om man trivs i sig själv och om man är glad och lycklig. DÅ går man inte runt och är lättirriterad, då stör man sig inte på folk, då går man inte runt och blir arg hela tiden.

När jag mår som sämst i mig själv och när jag har dåliga dagar - det är dom dagarna jag får impulser att vilja skylla allt på min omgivning. Det är då jag tycker att människor är idioter, det är då jag blir irriterad på vänner, det är då jag är bitter. Men när jag har bra dagar och känner mig lycklig, när jag är nöjd när jag ser mig själv i spegeln, nöjd när jag tänker på mina vänskapsrelationer, glad över att vara den jag är, DÅ är jag positiv till allt om händer, då blir jag aldrig arg, då ser jag bra saker hos andra och tänker gott om folk i min omgivning. Och så är det. Bittra personer som går och irriterar sig på andra människors val, andra människors sätt att vara, andra människors sätt att göra osv är personer som antagligen inte är nöjda i sig själva och i sitt liv.

Dagens andra insikt:
Om en person beter sig elakt så är den här personen antagligen känslomässigt omogen. Och det är skillnad på att bete sig elakt och på att såra någon. Om jag till exempel inte är kär i killen som är kär i mig, då kan jag såra honom ELLER vara elak mot honom. Och att vara elak är tusen gånger värre. Jag kan såra honom på ett moget sätt genom att berätta att jag inte har samma känslor och att sedan göra klart för honom att det inte blir något osv, så att han slipper gå runt och hoppas, så han får lättare att komma över mig. Eller så är jag rent ut sagt elak (känslomässigt omogen) genom att dra ut på det, ge honom förhoppningar, försöka få hans bekräftelse osv osv. Ni förstår vad jag menar.
Och det är faktiskt en tröst tycker jag!


hennes hud minns dina händer

whatever you are, be a good one
pappas födelsedag


Har inte så mycket att dela med mig av ikväll. Jag har faktiskt ont i huvudet och känner mig väldigt trött. Jag mår så som man mår precis innan man blir sjuk, jag hoppas inte jag blir sjuk. Är väldigt trött och ska nog sova inom en timme. Jag är verkligen helt slut! Ska läsa lite, andas lite, ringa linda, skriva lite och dricka lite te, det var länge sen jag drack te.

Hoppas ni har det fint! PussTHAILAND BOKAT!Så himla glad jag är! Jag ska få åka till Thailand igen! I tre hela veckor. JAG LÄNGTAR! Och Malta på sportlovet! Och studenten den första juni! Och körkort i vår. Åh, åh, åh!

Och idag kände jag vårkänslor. + att mamma köpt en ny dagbok till mig fantastisk som hon är. Och idag har jag, eve och christel haft skoj i haninge. Jobbat projektarbete, gått var och en och brytit normer och så har de andra filmat. Hur kul som helst! En del prat blev det också, men mest projektarbete. Jag drömde också en dröm inatt som känns väldigt avgörande för mig av någon anledning. Det var en konstig dröm, men kändes väldigt betydande och bekräftande på något vis. Jag känner att jag är på rätt väg i mitt liv.


10:46Vårkänslor idag! Helt underbart. Vaknade verkligen på rätt sida imorse. Klockan 7 var jag på gymmet och klockan halv 10 var jag hemma, färdigduschad och skyndade mig till bussen. Sen väl på bussen fick jag besked om att vi börjar halv tolv! Så det var bara att vända :) Och nu sitter jag här med knäckemackor, juice och kaffe, gottttt.

Har hittat en ny musikgud också, helt underbar.one who makes no mistakes, never makes anything


Vill bli inspirerad. Lyssna till en annan människas livshistorier. Gå på en intressant föreläsning. Läsa givande självbiografier. Se en film som har inspirerande karaktärer. Lyssna på ny musik. Göra något nytt, lära mig något nytt. Jag vill utmana mig själv, upptäcka några nya sidor hos mig själv. Jag vill göra om mitt rum. Lära känna någon lite bättre. Jag vill sätta mig på ett nytt café och smaka på ett nytt kaffe. Jag vill bli ännu mera självständig. Jag vill ta bilder och göra om dom på mitt egna sätt. Jag vill åka till Ikea och bara strosa runt. Jag vill verkligen ha ett jobb, ändå om det skrämmer mig fruktansvärt mycket. Jag vill köpa nya kläder i en ny stil. Jag vill klä mig i en ny stil. Jag längtar till Malta på sportlovet. Och Thailand i Juni om det blir spikat. Jag längtar efter min egna första lägenhet. Det är skönt att vara oberoende. Oberoende av andra människors bekräftelse. Jag kan klara allt själv om jag vill, jag vågar gå själv. Jag vet vem jag är. Jag vet mina värderingar, jag vet vad jag tycker om, jag vet mina dåliga egenskaper, jag vet mina bra egenskaper, jag vet vilka sorts människor som ger mig bra energi. Jag vet vart jag vill resa, vad jag vill se. Jag vet vad jag tycker och jag vågar känna efter vad jag känner.

Allt som är och som någonsin varit i mitt liv är tack vare mig, eller på grund av mig.say hello to goodbye


Jag har kommit in i en annorlunda period med mig själv. Jag känner inte för att dela med mig av något i mitt liv. varken något dåligt eller bra i mitt liv. Jag vill känna mig säker på att allt jag gör, allt jag mår, allt jag känner har ingenting med någon annan att göra. Jag mår som jag gör även om människor omkring mig vet om det eller inte. Jag gör som jag gör, även om jag berättar det för folk eller inte. Och jag har insett hur skönt det är att ha ett "eget rum" i sitt liv. Att kunna göra saker och kan njuta av de sakerna, även om det bara är en själv vet om dom. Att kunna sitta och må bra, utan att känna behov av att alla måste veta om det. Det är så himla viktigt att ha den förmågan tror jag.

Jag tror att alla människor känner ett mer eller mindre behov av att bevisa saker för sin omvärld. Det är nog viktigt att lära sig göra saker för bara sig själv som man också bara håller för sig själv. För även om mycket av det man gör är för en själv, så känns det mera om man inte berättar det för någon heller. Det blir så mycket tydligare då. Alla borde öva på det.

och alla borde öva på att glädjas för andras skull
och att inte ta ut sin ilska eller sitt missnöje på människor i ens omgivning

för det är något som vi männsikor är fruktansvärt dåliga på tyvärr.
alla behöver inte alltid veta
prioriteringarkörtkort
skola
jobb
träning
sömn
mat
familj
vänner
egen tid
planering
städning
lugn och ro


dunkJag måste hitta lugnet. Jag stressar upp mig för allting som går att stressa upp sig för och allting resulterar i ständig magont och huvudverk. Ush!give all your shit away and start livingSometimes you have to stop thinking so much
and go where your heart takes you.


nyårslöfte 2 och 3


- Vara mer kreativ

- Inte vara inne lika mycket på facebook

seek bromance


mår underbart!


If you keep on doing what you've always done, you'll keep on getting what you've always got.

Mitt nyårslöfte får bli att aldrig någonsin mer ge efter då jag känner för att bevisa något för någon annan. För mitt liv ska inte basera på andras tycken och åsikter. Och jag ska inte behöva bevisa något om mitt liv för någon annan, huvudsaken är att jag själv vet.


RSS 2.0