kan inte låta bli!


Jag bara måste lägga ut bilder på mitt nya rum. Är verkligen skitnöjd:












Annars har dagen varit bra. Jag gick upp tidigt för att gå på museum med skolan, när jag nästan är framme i stan där museumet är får jag sms om att allt är insällt och vi är lediga. Härligt. Jag och Anna gick istället och satte oss på ett fik, och resten av dagen har jag pluggat och tagit det lugnt.
Ikväll är det middag hos Vibbe med familj. Ska bli mysigt! Och imorgon har jag rättskunskapsprov. Det lär gå ganska kasst. Historiaprovet gick ganska bra, så jag får väl glädjas åt det istället.

Och juste. Leah hade tipsat mig till stockholms stylisterna (?!) så nu på fredag klockan 15.30 ska jag vara modell för en dag! Då blir man sminkad och fixad i håret och sedan får man plåtas, Helt gratis! Kul va?

Nej. Nu ska jag draja, kram på er! :)


tro och tvivel













Remember yesterday
Dream about tomorrow
But live today.





Rummet är klart!





Fatta grejen att jag har ett helt nytt rum! Under två månader har jag:
- Målat rummet vitt
- Skaffat en brun mönstrad fondvägg
- Skaffat en helt ny säng
- Köpt nya gardiner
- Köpt nytt överkast och kuddar till sängen

Allting är nästan nytt, och ändå om mitt huvud snart dödar mig så känner jag mig ändå glad, bara för att mitt rum är så nytt och fint. Känner mig som en ny människa, haha.
Ska lägga in bilder på mitt nya rum en dag, hur fint som helst verkligen.

Hoppas ni mår bra där ute. kram!




relax


Okej, just nu vill jag bara lägga mig ner och grina för jag känner mig så himla stressad. Tusen tankar i huvudet och massa med känslor.
Jag känner mig glad.
Men sen när jag tänker på att jag känner mig glad börjar jag tänka på vad det inte finns att vara glad över och då kommer jag på saker som är ganska så ångestladdat i mitt liv just nu
och det är små saker, men som ändå känns stora i mig

Sen skola och fotboll. Känner att jag lagt ner mycket tid på historian, men ändå känns det inte som om jag kan det? prov imorgon. och jag känner mig äcklig och vill duscha. men det hinner jag inte och folk åker bort på lovet och jag bara måste träffa dom innan dom åker iväg.

Mitt lov kommer bestå av att plugga.
och jag är så himla glad för många personers skull just nu. Men sen kan jag inte låta bli över att bli lite bekymrad när jag tittar på mitt egna liv.
Fast sen vet jag ju att jag inte kan göra något mera

och allting blir en klump i min mage som kallas stress, och det är precis därför jag vill lägga mig ner och grina nu






det kallas att fånga dagen



But take your time, think a lot
Well think of everything you've got
For you will still be here tomorrow
But your dreams may not




Gick upp tidigt, gick in till mamma. Vi läste en tidning om lycka i livet tillsammans.
Vi ska gå promenad idag, äta pannkakor och dricka varm choklad på ett fint ställe.

Sen ska jag träffa en person som jag vet kommer göra mig glad.

Det kallas att fånga dagen. Och man borde sprida mera kärlek, för ingen blir ledsen och nedstämd med mera kärlek.





och säg mig.... varför blir man alltid mest fylld med lycka av de fula bilderna?






idag mår jag bra



Jag har gjort bra saker idag

Sovit ut
Gjort klart alla instuderingsfrågor till historian
Städat hela huset
Smakat på goda bakelser mamma bakat
Bastat och haft mini-spa med mamma
Lyssnat på fin musik på högsta

Kärlek till er som behöver det ♥





finding nemo


Idag har jag inga planer överhuvudtaget! Hur skönt som helst. Så jag tänkte ta en dag med mig själv helt enkelt.

Började dagen med att se hitta nemo. Underbar film! Nu tänkte jag storstäda hela huset. Efter det ska jag duscha och sedan ska jag plugga.

Ikväll är planen att ha lite hemmaspa med mig själv. Riktigt skönt ska det bli !

Hoppas eran dag blir bra! Kram






frisörsalong a la pelle...










wii. Jag, Anna och Ida har lekti frisörsalong i mitt rum idag. Det vill säga ätit mängder med pizza och klippt Idas hår! Jättefint, jätteskoj, jättebra! Bra fredagskväll.



en helt vanlig kanelbulle



Jag sitter just nu och äter kanelbullar. Jag har nog aldrig sagt det, eller ens tänkt på det, men min mamma är en riktig bull-mamma. Minst en gång i veckan luktar det bakat i mitt lilla hem, och jag älskar nybakat. Jag vet inte hur det är att ha en mamma som inte bakar, så det är väl därför jag inte tänkt på hur bra det är med en bakade mor.

Tack mamma! Tack för att jag minst en gång i veckan får komma hem till nybakat. Underbar känsla.


Synd bara att det inte är ärftligt. Jag skulle så önska att jag hade känsla och intresse för bakning och matlagning.



klump i magen ?



Jag har antagligen dom värsta och mest ångestladdade veckorna framför mig på hela gymnasiet:

Vecka 8:
Historia prov
Rättskunskapsprov
Engelska inlämning

Vecka 9:
Sportlov

Vecka 10: (även kallad mördarveckan....)
Specialidrottspov
Naturkunskapsinlämning
Psykologiprov
Hålla lektion på aerobics
Idrottsprov
Naturkunskapsprov


en sista grej.




Snart kommer den här prutten upp till mig! (förlåt för att jag kallar dig prutt, det har blivit något konstigt vi kallar varandra i skolan. det är något bra iallafall..)
Jag längtar, för vi tänkte liksom inviga våren tillsammans!

kärlek ♥






såhär på en Tisdag



Handen på hjärtat nu. Hur mår ni alla i era liv egentligen?
Jag kom just nu på mig själv med att inte riktigt vara nöjd med mitt liv just nu. Jag har inte tänkt på det, men jag känner mig faktiskt inte helt tillfreds. Något saknas verkligen. Jag tror jag behöver träffa fler feel-good människor, sluta bry mig om hur jag ser ut och försöka känna mig mer uppskattad för den jag är, jag tror jag måste tillåta mig göra mer fel och sluta vara rädd för att misslyckas. Jag måste bli mycket mera självständig.

Felet med mig är att jag alltid är så himla rädd att gå miste om något. Om det är en fest för exempel, som jag faktiskt inte vill gå på för att jag känner mig sliten. Då går jag på den ändå, endast för att jag är så himla rädd för att missa något. Ändå om en hemmakväll med mamma hade gett mig så mycket mer.

Nej, jag har kommit i lite fler banor. Jag ligger helt fel i mitt liv och felet i mitt liv just nu är att jag ständigt är rädd för att göra fel. Och fel är det bästa man kan göra. Jag måste seriöst börja chansa lite mera. Typ hälsa på främmande människor, ringa någon otippad, gå på yoga eller göra något jag inte brukar, sätta mig på ett fik som jag aldrig varit på förut, gå en runda på stan helt själv, ta på mig något jag egentligen inte vågar ha på mig, uppskatta mamma mera, sprida lite mer glädje på tunnelbanan, göra lite fler tjänster åt folk, baka något jag aldrig bakat förut, börja att läsa en bok.. Listan kan bli lång, poängen med allt är att jag helt enkelt vill bli lite mer som jag var förut. Förut vågade jag mer, jag såg lite enklare på livet.
Och jag ser ganska enkelt på livet idag också, jag har bara slutat uttrycka det på samma sätt. Förut gick jag runt i udda strumpor i skolan om jag kände för det, jag skuttade hem om jag var glad, jag sa till folk vad jag tyckte, jag var aldrig rädd för att göra bort mig. Och nu känner jag mig lite mera försiktig.

Som jag sa tidigare, man ska våga misslyckas. Man ska aldrig vara rädd för att följa sina impulser. Om du är glad och känner för att hälsa på någon främmande, gör det! Om du tycker att hon framför dig på tunnelbanan har en söt hatt på sig, säg det! Om du känner för att ringa någon du inte pratat med på ett år, ring då förfan! Vad kan hända? Seriöst. Vad är det värsta som kan hända? Om man har en kille som man länge velat skriva till och fråga om man ska ses, vad kan hända om man skriver? 1. Han kan ge dig "dissen" 2. Han säger något jättetrevligt och ni kanske träffas
Och om han skulle ge dig den så kallade "dissen" så har du väl inte förlorat något på det? Du har fortfarande kvar dina vänner, din familj, dina betyg, dina minnen, dina beundrare, dina fina personligheter osv. Allt som du hade innan du skrev. Det enda du gjort är att ta chansen! Och nästa gång du tar chansen kanske det går bättre. Kolla, om man aldrig chansar så kommer något aldrig någonsin hända, om du tar varje chans du får så är väl ändå chansen ganska så stor att det slutar med något bra? I slutet kommer du bara vinna på det.

Så det ska bli mitt nästa sikte här i mitt liv. Våga chansa mera!

Nu är klockan över tolv och jag är störd i huvudet för imorgon börjar jag 8.30 och jag behöver verkligen sömnen. Helvtettes jävla skit. Godnatt.















vintern när den är som bäst



Jag har haft en underbar dag i Romme! Det har varit riktigt bra och roligt. Förutom att jag råkade spilla ut hela min tallrik med köttfärssås och spagetti vid lunchen (hälften på mig och hälften på golvet..) och att jag råkade spilla ut en hel mugg med pucko i ut över Linda på bussen. I och för sig så dog jag och Emilia av skratt. Men ändå så var det lite otursladdat.





















Jag älskar verkligen alla årstider när dom är i sitt esse. Om det är sommar vill jag ha 28 grader, sol, fräknar, bad, sommarnätter, barfota, picknik, bad, solbränna osv. Om det är höst så vill jag ha alla färg på löven, nya kläder, långa promenader, ipod, familj och allt som hösten är för mig. När det är vinter vill jag ha minusgrader, kyla, skidor, rosiga kinder, te, filmkvällar etc. Och när det är vår vill jag ha aprilsol, fint umgänge, vårjackor, glädje, converse, cykling och glass. Och JA nu är det vinter! Och idag har jag verkligen fått känna på vintern när den är som allra bäst. Jag må vara trött på snön, men dagen har varit underbar!



Glad alla hjärtans dag!



Hej på er allihopa! Jag har ingenting vettigt att dela med mig av. Här är lite bilder från gårdagens äventyr iallafall :) 










Hare gött. Imorn blir det Romme! Ska bli grymt kul !




det här med alla hjärtans dag



Jag fattar inte! Varför måste man bilda sig en åsikt om denna dag alls? Varför måste man antingen hata den eller älska den? Jag är singel och är inte alls bekymrad över den dagen. Jag förstår verkligen inte grejen. Det är väl hur mysigt som helst om planerar en dag med ens pojkvän eller liknande, men det är väl ingenting mera med det? Jag känner mig inte alls bitter faktiskt. Jättekonstigt att alla gör det tycker jag!
Jag tycker inte den dagen är speciell alls. Jag vet inte ens vad jag ska göra då, spela match tror jag.

Antingen är jag konstig, eller så ja, är jag konstig.



du fattar väl att du måste stå upp




.... en duktighetsfas är på G! Men det är så mycket som ska spela in om man ska vara på topp.. :

- Sova mycket
- Äta rätt
- Träna
- Plugga
- Festa/ha roligt
- Ha tid för sig själv, att varva ner, ta det lugnt..
- Ha kvalitétstid med vänner
- Umgås med familjen
- Hälsa
- Pengar och jobb..
- Ens egna utseende
- Tid för att träffa nya människor

 Det är helt enkelt bara att välja! För det går inte att prioritera allt.




ny dag, nya möjligheter!


Ush, tänk om man hade den inställningen varje dag...
Jag har sovit skit inatt. Har legat och varit kissnödig hela natten och det har nog inte varit så, men det känns som att jag vaknat en gång varje halvtimme, hela natten! Fy.

Igår gick jag till skolan, trots att jag inte hade någon lust, när jag ör tio meter från skolan får jag ett sms där det står att vår enda lektion den dagen är inställd. KUL! Jag hade kunnat vara hemma, som egentligen var allt jag ville.

Nu är det skola. Jag är trött och sliten. Det är så synd om mig, buhu.


Två saker innnan jag drar bara;
1. jag har lärt mig att spela du gamla fria nord med Winnerbäck på gitarr!
2. Jag har lärt mig att ladda ner filmer. Har dock lyckats ladda ner två titanic på franska nu, menmen.





sanning



Från Blondinbellas blogg;
 
"Man har två val här i livet, antingen väljer man att vara en avundsjuk person som tittar på och blir sur och bitter av andras framgångar eller så väljer man att vara en person som inspireras, hittar styrkan och gör samma sak eller så använder man styrkan och inspirationen till att förverkliga sin egen dröm.
Människor som gläds för andras skull kommer längre i livet, det tror jag stenhårt på"

Så rätt.

Att vara avundsjuk och bitter över sitt egna liv kommer man ingen vart på. Att se andras tur, istället för ens egna kommer man heller ingen vart på. För alla människor har tur ibland, och det går inte att skylla på att man själv har otur. För alla har tur någongång och med någonting och så är det bara. Anledningen till att jag tar upp det här är för att många skyller på att andra har tur. För det första så visst, man kan ha lite tur när man lyckas med något, men det är oftast bara en liten del. Den största orsaken är en själv, och ens egna ansträngningar. Och för det andra så har alla tur ibland som jag skrev ovan, även du. Det bara är så.

Jag säger inte att jag aldrig är avundsjuk, för vem kommer ifrån sånt? Men jag tycker att man ska utnyttja sin frihet att man kan forma sitt liv hur man vill. Det vore en annan sak om man vore ett fattigt barn i Afrika, för har dom något val? Nä.
Och jag kan förstå att folk kan bli avundsjuka på andra som har saker man själv aldrig kommer att få, hur mycket man än skulle anstränga sig. Den sortens avundsjuka är mer förståelig. Men den går fortfarande att jobba bort. Det är vid såna tillfällen man verkligen ska tänka på vad man själv har som andra inte har.
Typ om man har någon människa i ens liv som man verkligen inte kan sluta vara avundsjuk på. Då borde man testa det här.

Ex:
jag har stora lår och hon har smala - men å andra sidan så har jag en mage som jag är nöjd med. Hon är inte så nöjd med hennes.
Jag är allergisk mot nästan allting, hon är inte allergisk mot något - men jag har en jättebra relation med min mamma, som inte hon har

Egentligen ska man ju inte jämföra. Men om man verkligen inte kan sluta vara avundsjuk på någon så borde man vända lite på det och se att ingens liv är helt perfekt. Man borde se saker och ting ur lite andra ögon och försöka inse att det fungerar inte att vara bitter över det man inte har. För det man inte har, kan man alltid få och om man inte kan det så har man alltid något annat man kan glädjas åt!





8 februari



Jag har inget plugg, ändå är jag stört osugen på skola. Jag har en lektion idag ändå är allt jag känner för är att skolka. Jag har ingen lust att gå till skolan, vill ligga hemma och vara sjuk. Åh det vore drömmen!

Skolan suger.



förväntningar och nostalgi



Tittade på den där filmen, i min egna ensamhet. Jag ville inte att det skulle ta slut, och när den var slut blev jag så ledsen så jag såg den igen.
Nu känner jag inte för att se den igen. Men jag känner dock för att se andra filmer man kan drömma sig bort i, för om det är något jag kan så är det att drömma mig bort. Ändå tittar jag inte så mycket på film.

Jag känner mig väldigt nostalgisk också. Och lite smått deppig. Har suttit nu och tittat på bilder sen högstadiet och det slog mig hur mycket mina relationer till folk förändrats, det är ingenting som jag känner mig ledsen över eller som jag ångrar. Det är mest ett faktum och när jag tittar tillbaka så får jag en intressant känsla. Först blir jag glad, för att alla bilder är så himla glada och jag inser hur roligt jag hade med de människorna jag umgicks med. Jag ser på bilderna att jag mådde bra. Det var liksom en rolig och annorlunda tid, annorlunda var ett bra ord. Allting var så annorlunda och jag har inte tänkt på att det gått från att ha varit min vardag till att ha blivit något annorlunda, jag har inte insett riktigt att det där var då. Jag har inte förstått att saker och ting verkligen har förändrats. Och att dom bilderna är från några kapitel tillbaka i mitt liv. Det är en ny tid nu, en ny tid med nya människor, nya vanor, nya känslor och nya platser. Nytt liv. Jag får aldrig igen det där, och det är lite läskigt att jag inser det här nu. För jag har tidigare inte känt att jag kan säga att det där var då. Bara för att det känts så nära, fastän tiden gått. Men den har gått så fort. Jag upplever att det gått ett år, fast det i själva verket gått tre.

Sen blir jag ledsen, för att jag inte insåg då hur bra allting var och att det inte alltid skulle vara så. Det är inte förens nu som jag inser hur värdefulla mina vänskapsrelationer då var, för då så trodde jag att det aldrig skulle ta slut. Det här var människorna i mitt liv, och det kommer alltid att vara dom tänkte jag. Jag trodde inte förändringar fanns. Och när jag ser det så så kommer jag på mig själv med att tänka samma tanke nu. Det här är människorna i mitt liv och så kommer det alltid vara. Men så kommer det ju inte bli. Fast vad ska förändras ?












Haha, känslan jag får av dessa bilder är obeskrivlig. Jag tror det är nostalgi, stark nostalgi.





fem sex sju



Söndag idag mina vänner. Jag och Christel kunde inte komma överens om bio så vi bestämde oss för att vi tar det en annan dag, då det går en bio som båda vill se!

Jag gick istället och hyrde en film som jag hoppas på att bli hopplöst förälskad i. Köpte också lite godis och choklad, så värt det! Dessutom betalade pappa allt.. man borde gå och handla med pappa oftare?









-



I helgen har jag;

Varit i Farsta C med Ida och Marielle
Umgåtts med Linda och sett världens sämsta film
Ätit pannkaksfrukost hemma hos Magda
Fikat två gånger med Anna, varav en gång killen framför bjöd oss på hela fikan!
Övningskört

och nu idag ska jag...

Gå ut på en promenad!
Gå på bio med Crillan
Kanske träffa Mardröm&Ida

Skönt att ta det lugnt, riktigt skönt. Det mår man bra av!







det har snöat


Jag har inte så mycket att göra. Jag har inte för många måsten. Och det är på ett sätt väldigt skönt! Det är skönt att få göra precis som man vill, när man vill. Men ibland behöver man något man måste för att kunna vara självdiciplinerad. Det är enkelt att hamna i en dålig cirkel och bli lat och negativ.

Jag har hur som helst tagit steget att börja söka jobb! Det känns bra, för det är det enda jag kan göra om jag vill ha ett jobb. Jag har insett så jävla mycket angående det här med att förändra sin situation, det är verkligen bara jag som kan göra det. Och det spelar ingen roll hur många gånger jag säger att jag ska göra det, om jag ändå aldrig gör det.
Jag ska gå och lämna lite fler CV-n tänkte jag. Jag ska göra det imorgon till och med! Jag ska försöka ta tag i saker bättre. Jag är inte så dålig på det egentligen, men jag ska fortsätta att ha självdiciplin.

att göra:
1. Söka fler jobb
2. Hämta min löparskor på IP och sedan börja träna igen
3. Göra plugget i tid

............ åh blir så trött på mina listor, för dom ser likadana ut hela tiden och jag känner att jag utstrålar lite att jag aldrig fixar det så jag måste skriva nya. Men det stämmer inte, jag fixar mina listor skitbra faktiskt. Och jag har inte så dålig självdiciplin som jag säger och som folk säkert tror.
Jag är väldigt duktig på att ta tag i saker och förändra saker jag vill förändra. Faktiskt.



02.45








cry to me


Jag kan inte hjälpa att jag har en sådan klyshig filmsmak som jag har. Jag skulle ju vilja ha någon jättekonstig filmsmak och tycka om action eller något liknande. Men jag älskar verkligen romantiska filmer! Jag skulle döda för att se Titanic nu, döda. Ni fattar inte hur sugen jag är på att se den filmen. Den måste väl ändå vara den bästa filmen som gjorts genom tiderna.

Jag älskar att få drömma mig in i filmer, känna så som dom i filmerna känner. Självklart finns det dåligt gjorda romantiska filmer som är så uppenbart klyshiga. Men vissa är så jävla bra bara. Som titanic, den filmen är verkligen stark för kärleken som regissören vill att man ska känna, känns verkligen. Känslan är så äkta! Dirty Dancing är också en sådan film.

mh!




nanana



Gud, jag har ovanligt lite plugg! Jag har nog inte haft så lite plugg som jag har nu, någonsin.

Vecka 5
Måndag - Engelska: Skulle haft redovisning (han glömde bort det...)
Tisdag - Naturkunskap: svara på lite frågor
Onsdag -
Torsdag - Rättskunskap: Svara på några frågor
Fredag - Engelska: Inlämning, ett a4

Vecka 6
Måndag -
Tisdag -
Onsdag -
Torsdag -
Fredag -

Vecka 7
Måndag - ROMME MED SKOLAN! WOHO!
Tisdag -
Onsdag -
Torsdag -
Fredag - Bestämt vad vi ska göra på projektarbetet

Vecka 8
Måndag -
Tisdag -
Onsdag -
Torsdag - Rättskunskap: Prov kap. 6
Fredag -

Så eftersom träningarna också är inställda och har varit i några veckor pga den här jävla snön, så har jag faktiskt tid för att ha ett liv om dagarna! Idag åt jag och Linda på kina förexempelvis. Mums!


när du andas. är jag luften för dig











RSS 2.0