inspirationÅkte bussen hem nyss och pratade hela vägen hem med en tjej som inspirerade mig så sjukt mycket. Det var länge sen jag träffade en människa som inspirerat mig så mycket. Jag vill tacka henne, om jag ser henne på bussen någon mer gång så ska jag gå fram och tacka henne för det inspirerande samtalet. Det hon sa fick mig verkligen att tänka till, det hon berättade fick mig att tänka ur ett nytt perspektiv. Så givande på något sätt. Åh.ljuset i tunneln
Och jag längtar tills jag har tid att inte titta på klockan.


nedräkningProv: Filosofi
Hemskrivning: Kommunikation
Hemskrivning: Idrott
Hemskrivning: Kriminologi
Hemskrivning: Svenska/Geografi
Scenarium: Samhälle C
Prov: Boll och Racket


Följande saker är det enda jag kvar av min tid på Gymnasiet. Det är ju helt sjukt! Och jag är stolt över mig själv hur bra jag än prestrerar i dessa ämnen. Det är inte alls långt kvar nu, snart bara en månad kvar tills jag tar studenten. Jag har inte ångest över skolan, för det som vi människor har ångest över är alltid saker som vi värdesätter, och jag har aldrig värdesatt skolan på det sättet. Jag har aldrig känt att det är skolan som kommer vara grunden till min lycka, därför har jag aldrig haft ångest över det på det sättet. Den dagen jag hittar något inom skola/utbildning som jag känner skulle kunna göra mig lycklig, den dagen så kommer jag känna att det är värt att lägga ner den tiden och energin på skolan som jag idag inte gör. Och självklart så kommer den dagen att komma, men det kommer liksom inte bli imorgon. För just nu vill jag bara få ihop mina 2500p, gå ut med helt okej betyg, ha ett jobb vid sidan av, ha ett liv vid sidan av, vara nöjd med mig själv, ha starka vänskapsband, bygga vidare på mig själv, ha tid för familjen, vara fri att träna, känna tiden att kunna städa och ordna, unna mig själv kläder osv, kunna gå ut och festa på vardagar om jag känner för det, resa, spara pengar osv. Det är så mycket jag vill ha som jag inte skulle kunna ha om jag satsade mer på skolan.


Så länge jag lyckas få ihop mina 2500p och hyfsade betyg så är jag verkligen stolt, eftersom det finns så mycket utanför skolan jag kämpat för, som jag känner har varit värt att kämpa för. Gymnasietiden är så mycket mer än bara skola när det kommer till prestationer, det är så mycket utanför skola och betyg som man ska utvecklas inom. Jag känner som så att jag satsat så mycket på saker och ting utanför skolan som för min del känts viktigare, och man ska göra det som känns allra viktigast för en själv. Det handlar bara om en själv och hur man själv är som person och vad man själv mår bra av. Och för mig har saker och ting känts viktigare utanför skolan, vilket har gjort att jag agerat mer där än vad jag gjort när det kommit till skolan.KARMA IS NOT A BITCH ANYMORE

Hej och hå. Tiden går väldigt fort i dessa tider. Puss
Balklänning!Nu ska jag gå promenix med Lisa. Later!


livsnjutareAtt få vakna på rätt sida och klä på sig långklänning. Att gå ner till hållplatsen utan att kolla tidtabellen. Att få stå i solen och vänta på bussen utan att bry sig om när den kommer. Att få ett leende från killen på andra sidan gatan. Att få handla frukost på ICA för att sedan gå hela vägen hem istället för att ta bussen. Att få spela The Kooks högt i mobilen utan att bry sig om förbipasserande människor. Att få äta sin nyinköpta frukost och lägga sig i solen. Att sedan få besök av en av ens bästa vänner. Att få göra allt detta en helförmiddag är lycka för mig. Jag var så lycklig idag när jag gick hem från Högdalen, jag hade handlat hallon, müsli, bananer och youghurt. Det kändes som om hela världen log mot mig. Helt underbart att automatiskt le när ingen ser på, det är nog bästa känslan.

Gud jag tar verkligen igen mig från hösten och vintern.
what to doKänner för:
Vara duktig i skolan
Köpa hallon och blåbär och vaniljyoughurt och börja äta god frukost
Att hålla städat och fint hemma
Köpa en Poncho på Åhléns
Träna
Lyssna på Bob Dylan
Ta vårbilder
Självständighet

Känner inte för:
Festa
Jobba
Pojkvän
Läsa
back on trackPlugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg, plugga, kaffe, cigg.

Efter någta veckors lyckorus är det dags att komma tillbaka till verkligheten igen känner jag. Inatt och ikväll ska jag plugga, vilket jag inte gjort på evigheter. Inte mentalt iallafall. Jag ska inte röka, för jag har inga cigg och det gör man inte när man är själv hemma en vanlig kväll. Men plugga och dricka kaffe står på schemat. Jag känner lite ångest över plugget och över jobbet. Men det är väl så det ska vara antar jag. Dags att få 42 dagar överstökade, de 42 sista dagarna av mitt tredje år på gymnasiet. 19 skoldagar tills betygen sätts.
in 100 years nobody will remember the stupid mistakes you madeJag skäms nästan över hur bra jag mått Mars och April. Jag har mått så bra så nu går jag nästan runt och väntar på att något dåligt ska hända.

Ingenting dåligt har hänt, jag fick bara en liten dipp ikväll. Jobbet gick inte alls bra idag kände jag, inte fruktansvärt dåligt, men inte så bra så att jag sitter här med glädjerus. Jag är så dålig på att ta kritik, hade önskat att jag var bättre på det. Jag är också så rädd för att göra fel, jag är så otroligt i mån om mitt självförtroende som i många fall är väldigt dåligt. Det är iallafall väldigt skört och går verkligen lätt ner till botten. Försökte bli lite gladare genom att prata med bussshuffören hela bussresan hem, men det fungerade sådär.

När jag får en dipp plötsligt blir det första jag vill göra gå ut och springa, så jag lär ju göra det imorgon. Jag har iallafall shoppat mera idag, så det kan jag vara glad för. Jag har köpt min balklänning (!!!!!!!!!) + ett par skitsnygga hängselshorts OCH en väska som jag blev förälskad i. Dessutom så åt jag glass och satt i solen idag med Linda och Frida, vilket (självklart) var otroligt mysigt. Sen hände det en störd grej som jag bara måste dela med mig av, igår var jag med Magda och Hetta på Beyond Retro och provade lite balklänningar, bland annat en paljettklänning som vi fotade och seriöst var nära på köpa. Och nu idag går jag in på blondinbellas blogg, och så har hon varit där och KÖPT den klänningen som jag igår hade på mig och övervägde att köpa, hur sjukt är inte det? I och med att det är second hand så finns det ju bara ett plagg av varje plagg. Vilken chock jag fick när jag såg det! Förstå hur många plagg om finns i den butiken. Och så har hon varit och köpt precis den klänningen som jag bara dagen innan hade på mig, haha!

Puss

what comes around goes around


Hej och hå! Nu när jag tjänar pengar så unnar jag mig lite shopping. Det förtjänar jag! Jättemysig kväll igår på Dalarö med grillat på menyn. Rökte, pratade och lyssnade på Hoffmaestro med Eve en hel kväll, ungefär som det alltid är jag och Eve umgås på Dalarö, helt underbart. Idag har jag varit med Magdis och Hetta. Vi har gått på second hand, provat balklänningar och mått bra. Jag hittade en klänning som jag verkligen skulle kunna tänka mig att ha på balen, men hittade framförallt ett par hängselshorts som jag ska in och köpa imorn. Köpte iaf ett par skitsnygga solglasögon, det behöver jag. Nu har jag ny mobil också, vilket konstigt nog är en äkta glädjefaktor.

Jobbet gick jättebra ikväll, ska jobba imorn också. Och igår hittade jag ett oöppnat ciggpaket på bussen, då blir man lite sådär smålycklig. Och jag har fått årets första myggbett! Nu ska jag sova, puss godnatt.

 

 

Den vinner som är trägen, den förlorar som ger uppSommarkänslor och igår var jag lycklig med mina vänner, åh vad jag älskar dom! Ikväll blir det till att grilla på Dalarö med Eve och hennes familj. Åh så mys!Peace, Love, UnderstandingMitt rum! Jag älskar verkligen mitt rum.
Och jag håller på att bygga upp en inre pepphet inför Peace & Love i sommar. Jag vill mer och mer, och jag kommer nog göra allt vad jag kan för att åka dit. Pengar är inga problem, men frågan är vad jobbet säger när jag är borta 3 veckor i thailand och kommer nu och ska vara borta en vecka till. Det kommer nog gå om jag lägger fram det lite fint, åh jag vill VERKLIGEN.

Nu ska jag draja till skolan, sen blir det jobb 17-24

Puss, ha en bra dag alla fina individer!FÖR JAG SKA TA STUDENTENJag har hittat min studentklänning, fan vad glad jag är för det! Det går riktigt bra nu!


Och nu är det slut på förträngning av att vintern suger, bort med alla dumma anledningar till att vintern skulle vara bra. Inget mer te drickande med tända ljus, inget mer Melissa Horn nötande, bort med vinterpromenader, skidåkning, fina vinterjackor, stora halsdukar, 10- grader, långa telefonsamtal, sena bussar, blöta strumpor, vidriga killar och bleka ansikten. Nu är det framåtmars mot SOMMAREN! På med converse och solglasögon. Nu kan man snart gå ut i tjocktröjan och ta en cigg, man kan lyssna på hoffmaestro utan att bli deprimerad över att sommaren är långt borta, snart får vi alla fräknar, snart går vi alla och ler utan att veta varför, snart snart snart! Bättre och ljusare tider nu. Nya tag, nya kläder, nya planer, nya och bättre killar att lägga energi på. Snart tar vi studenten, snart kan vi göra vad vi vill med våra liv. Snart kan vi grilla ute! Och vadå snart, det är nu fåglarna kvittrar, blommorna slår ut, vårjackan åker på, Det är nu ljuset stannar ända till kväll. Och det är nu man kan gå hem från Högdalen utan att dö. Det är HÄR och NU vi lever! Lets go liksom.

take away kaffe och vårsolDet är vad jag känner för just nu!time of my life


Det är jobbigt att vara ny på jobbet. Men det är otroligt skönt att ha gjort och skickat projektarbetet (vilket jag inte kan fatta att jag har gjort) Det är också riktigt kul att Anna kommer imorgon, mindre kul att jobba på Torsdag. Men på Söndag är det studentskiva och jag ska vara Sandy i Grease.

Just nu mår jag bradåligt. Lite ångest över jobbet, för idag kände jag att det gick dåligt. Jag är mycket sugen på sovsällskap inatt av någon anledning också. Konstigt det där. Puss

Bilder från helgen, från en helt vanlig 18årig tjejs liv.sad but true

JAG ÄLSKAR APRIL
ett bra liv börjar inifrån


Den här sommaren kan bli det bästa någonsin insåg jag nyss.Jag ÄLSKARNär det är städat
Att ha det stilrent
Bagie stil
Att dricka kaffe
Romantisk stil
Väder och årstider, det är det finaste som finns
Fina blusar och stuprör
Att lyssna på andra människor
Att cykla
När mamma är på sitt gladaste humör
Att sätta upp mål
Att skriva långa och utförliga sms
Förhållanden, kärlek är så himla fint
Vatten, sjöar, havet, bäckar, floder
Afrika, jag ska uppleva Afrika på riktigt innan jag dör
Att prata med nya människor, speciellt människor från andra länder och kulturer.
Att resa
Känslan av att dricka öl på en pub
Att röka när man har druckit lite
Att klä upp mig, jag tycker det är jätteroligt
Frukost, det är det mysigaste målet på dagen. Att få sitta mitt emot någon man tycker om, dricka kaffe, prata, äta mackor, prata och känna att man har hela dagen framför sig
Nätter och kvällar, jag är en riktig kvällsmänniska
Att vara spontan, oförutsägbar och att bryta mönster
Mitt hår faktiskt
Gyllene tider, får så mycket bra känslor i mig när jag lyssnar på dom
Solnedgångar, stjärnhimlar, utsikter, soluppgångar, sommarregn, nätter, morgondis och stekhet solsken.
Att springa barfota om somrarna och doften av grill
Min familj
Att få göra om mitt rum
Klänningar, en söt klänning på sommaren med ett par gladiatorskor är så himla fint
Att vara kreativ, typ pyssla, göra album, sätta upp bilder, klistra ihop collage osv. Det känns värdefullt!
Tjejkvällar med vin, spel och prat
Människor utan gränser
Psykologi, jag tycker verkligen det är intressant
Att analysera människor, det kan vara jobbigt ibland, men när man analyserar någon försöker man sätta sig in i ens persons situation maximalt, jag tror att det för det mesta är bra
Vitt, vit är nog den finaste färgen
Idomin, jag tycker att med lagom mängd så får läpparna en fin ljus ton liksom
Festival stämning
Att bila med mamma & pappa, vår relation är som bäst när vi bilar faktiskt
Att fika, möta upp en gammal vän och dricka te, äta kakor och prata om vad vi haft för oss
Malta, ett helt underbart land, med underbara männsikor, underbar miljö, underbart allt.

-Längtar tillbaka så himla mycket.
release me


egoism i dess finaste form


Jag känner mig märkligt säker på mig själv. Just nu så är jag verkligen nöjd med mig själv och min tillvaro. Jag har så länge haft ångest över det här med jobb, att ha ett jobb och att kunna prestera där har varit något som jag vill ha med i det liv jag vill leva.

Vi är påväg mot varmare och bättre tider. Nu ska jag få ihop mina 2500 poäng, lyckas jag få ett G i projektarbete är bara det heaven för min del. Sen ska jag se till att fixa samhällen, jag ska göra svenskaredovisningen, fixa geografi/svenska tentan, göra kriminologi provet, hålla lektion på kommunikationen, hålla min sista lektion på boll&racket. Det är i princip det jag har kvar i skolan innan studenten, det är säkert lite mer utanför det som vi inte fått uppgift i än, men det lär inte vara några allt för stora grejer. En inlämning i kriminologi, en essä på kommunikationen.

Utanför det här har jag allt annat kul som händer. Jag har två stycken jobb, som just för stunden går väldigt bra. (=tjänar pengar nästan dagligen, då kommer jag kunna göra spontana roliga grejer + spara till större saker för min framtid), jag får besök nästa vecka av Anna och det är helt galet vad jag längtar. Det ska bli så sjukt skönt att få träffa henne, äta frukost med henne, krama henne, prata med henne! Sen har jag min egen studentskiva att gå på, och den kan jag sätta mitt liv på kommer bli en helt otrolig upplevelse. Jag har också andra studentkivor att gå på under våren. Fridas på Pure, Lindas och Mickis. Sen dessutom har jag ett till lov att avnjuta, och där planeras det att åka på kryssning. Jag ska också ha en till dag med Malin för att bli fotad, känns skitkul. Sen ju närmre studenten vi kommer ju närmre kommer vi också mösspåtagningen och den 27e Maj då det är studentbal! Veckan efter det är det den stora studentdagen där jag högst troligen kommer vara en ytterst lycklig individ. Och sen bara några dagar efter det här ska jag åka vidare till Thailand. I Thailand planerar jag att läsa mycket, andas, bli brun, umgås med familjen, äta gott och bara ha det riktigt underbart. Sedan drar jag mig kanske till Peace&love och sen planeras det körkort och jobb hela Juli. Bara vara hemma, träffa vänner, festa, jobba, förberedning för uppkörning osv.

Jag känner att jag har en grund för att leva lyckligt den här våren. Jag har helt underbara människor omkring mig, fina minnen att se tillbaka på, erfarenheter att leva efter, mål och planer, pengar att unna mig kläder och liknande. Sen är ingenting förutsägbart, jag vet att saker som jag planerar kommer bli annorlunda i praktiken. Och jag vet att våren kommer innehålla mycket som jag idag inte ens kan tänka mig nu, för så fungerar livet. Men jag tror att det är jätteviktigt att ha mål att eftersträva, känna att man lever för någonting.

Nu vill jag ursäkta mig för mitt inlägg här som endast handlat om mig och om hur nöjd jag är med mitt liv just nu. Men jag ska inte göra det, för det här är inget skryt på någon nivå. Jag kan inte beskriva hur mycket jag uppskattar allt det jag har och hur mycket jag verkligen INTE tar något förgivet. Jag vet att mitt mående inte kommer vara hela tiden och jag vet att livet går upp och ner. Jag har verkligen mått dåligt och haft motgångar, därför uppskattar jag mitt liv så fruktansvärt mycket när det är på sin topp. Det ska inte vara fult att vara glad och nöjd med sitt liv ibland. 

Tack för mig!

 

mitt liv


Bra saker jag gjort den här veckan:

Jobbade första gången på E4an på Söndag. Gick även på studentskiva den kvällen och hade helt galet roligt. Sov hemma hos Lisa. Riktigt värd och givande kväll.

Jobbade mitt andra pass på Måndagen, även här stolt över mig själv.

På tisdagen så hämtade jag barnen på dagis och jobbade, gick även på studentskiva den här kvällen. Själva skivan sög, men jag ångrar ingenting för jag fick ut väldigt mycket av kvällen ändå. Drack öl med Bagge och hans kompisar innan, sov hemma hos Fabian. Snylta gratistaxi och fick ganska boostat självförtroende, jag tyckte verkligen det var kul att gå ut själv.

Onsdagen var jag ambitiös och ordnade överraskning till barnen, jobbade 3 timmar.

Höll lektion på boll&racket, Torsdag. Har även jobbat mitt tredje pass på E4an, det gick jättebra och jag kan inte beskriva glädjen över att ha ett jobb. Så himla bra erfarenhet, och jag orkar inte vara rädd för att jobba längre. Jag vill övervinna den rädslan. Jag vill inte förknippa jobb med prestationsångest, jag vill vara trygg och jag vill kunna. Och jag är så himla glad att jag verkligen har chansen nu att övervinna den rädslan och den ångesten.


Imorgon har jag varken jobb eller skola. Fan vad jag ska ta sovmorgon. ÅH!RSS 2.0